Власник Гугла фасциниран Теслом

ПРИЗНАЊЕ ЛАРИЈА ПЕЈЏА, ЈЕДНОГ ОД НАЈУСПЕШНИЈИХ И НАЈБОГАТИЈИХ ЉУДИ НА ПЛАНЕТИ

  • Кад сам имао 12 година, родитељи су ми поклонили аутобиографију Николе Тесле. Када кажем Тесла, неки од вас ће помислити на рок групу. Неки ће можда помислити на ауто-компанију. Али ја говорим о Николи Тесли. Кад сам имао 12 година, Никола Тесла је био једини Тесла. Тада сам схватио да желим да будем проналазач кад порастем, открио je Пејџ
  • Кад сам прочитао причу Теслиног живота, плакао сам. Схватио сам, можете бити највећи проналазач на свету, па ипак не успети у животу, поверио се он публици
  • Још увек се не зна шта је Тесла тачно имао на уму. И могуће је, да је имао више новца, данас бисмо имали бежично преношење струје између континената. У ствари, вероватно би било тако!, рекао је Пејџ
  • На крају је Пејџ објаснио да је у чињеници да је Тесла био геније који никад није остварио све своје замисли пронашао кључ за Гугл: „Морате нешто измислити, али и пласирати на тржиште. Једно без другог не иде“

        ЛАРИ Пејџ, власник Гугла, једне од најуспешнијих компанија на свету, открио је на предавању посвећеном Гуглу плус своју тајну из детињства: његов идол и човек који га је „натерао“ да постане оно што јесте био је  Никола Тесла.

ОН ЈЕ ТАДА БИО ЈЕДИНИ ТЕСЛА...

       „Кад сам имао 12 година, родитељи су ми поклонили аутобиографију Николе Тесле. Када кажем Тесла, неки од вас ће помислити на рок групу. Неки ће можда помислити на ауто-компанију. Али ја говорим о Николи Тесли. Кад сам имао 12 година, Никола Тесла је био једини Тесла. Тада сам схватио да желим да будем проналазач кад порастем“, почео је Пејџ своју исповест пред публиком одабраних сарадника Гугла.

        Говорио је и о својој жељи да постане проналазач, наглашавајући да све дугује Николи Тесли.

        „Рекао сам тада себи да желим да будем највећи проналазач којег сте могли да замислите. Тесла је био као неки луди научник. Знате, он је правио муње и оно што још увек користимо за стварање електричне струје. У суштини, ми још употребљавамо Теслине изуме за прављење и дистрибуцију електричне енергије. И знате, кад сам прочитао причу Теслиног живота, плакао сам. Схватио сам, можете бити највећи проналазач на свету, па ипак не успети у животу“, поверио се он публици.

        Власник и оснивач Гугла затим је објаснио да је Тесла радио на бежичном преносу електричне струје између континената, али да је имао проблема с финансирањем свог истраживања.

ЕХ, ДА ЈЕ ТЕСЛА ИМАО ДОВОЉНО НОВЦА...

       „Још увек се не зна шта је тачно имао на уму. И могуће је, да је имао више новца, данас бисмо имали бежично преношење струје између континената. У ствари, вероватно би било тако!“, рекао је Пејџ.

        На крају је Пејџ објаснио да је у чињеници да је Тесла био геније који никад није остварио све своје замисли пронашао кључ за Гугл.

        „Морате нешто измислити, али и пласирати на тржиште. Једно без другог не иде“, закључио је Пејџ.

Ово је Лари Пејџ

        Рођен: 26. марта 1973. године
        Занимање: генерални директор и оснивач Гугла
        Рачун у банци: 16,7 милијарди долара
        (24. на листи најбогатијих људи на свету)
        Брачни статус: ожењен научницом Лусиндом Саутворт, има једно дете

        Инвестира у електричне аутомобиле „Tесла“

        Лари Пејџ је један од највећих инвеститора компаније „Тесла моторс“, која се бави производњом аутомобила на струју. Најпознатији производ „Тесла моторса“ је аутомобил „Tесла роудстер“, који с једним пуњењем батерија може да пређе 393 километра.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари