Заев: Нећу дати да ми владу сруше неколико криминалаца, сујетни новинар и педер

ПЕНДАРОВСКИ: НЕКА СЕ ПОДНЕСУ ТУЖБЕ ПРОТИВ СВИХ АКТЕРА „РЕКЕТА“, МАКАР БИЛИ И ФУНКЦИОНЕРИ

* „Одбацујем сваки вид спекулација мојим именом и стојим чврсто иза тога. Ја сам човек који је пријавио случај, да не буде заборављено

_______________________________________________________________

        ПРЕМИЈЕР Северне Македоније Зоран Заев изјавио је да неће дозволити да му особе повезане са афером "Рекет" сруше владу и одбацио било какву умешаност у тај случај.

        "Свакако да нећу дозволити да ми неколико криминалаца, један сујетан новинар и, да опрости ЛГТБ зајeдница, један педер сруше ову владу. Не. Борићемо се до краја и свако ће сносиити своју одговрност", рекао је Заев новинарима на пријему поводом 18 година од потписивања Охридског споразума.

        Он је истакао да верује у транспарентан процес и одбацио као неосноване спекулације да је умешан у аферу "Рекет" у којој је првосумњичени челни човек кабловске телевизије 1ТВ Бојан Јовановски, познат под естрадним именом Боки 13.

        "Одбацујем сваки вид спекулација мојим именом и стојим чврсто иза тога. Ја сам човек који је пријавио случај, да не буде заборављено", рекао је премијер Северне Македоније.

        Заев је рекао да је његова влада од свог формирања створила услове да правосуђе ради неометано и да очекује да истрага покаже све доказе, па ако постоје и о њему и о специјалној тужитељки за прислушкиване разговоре Катици Јаневој.

        "Само тако ћемо апсолутно показати да имамо владавину права, а и народ чека разрешење које треба да донесе истрага. Све друго је политиканство", рекао је премијер  Заев.

        Кривични суд у Скопљу у уторак поподне је за још 30 дана продужио притвор осумњиченима у случају "Рекет" Бојану Јовановском и Зорану Милевском, који се од 15. јула налазе у истражном затвору "Скопље".

        Тужилаштво за организовани криминал их терети да су изнудили новац од македонског бизнисмена Јордана Камчева, који је под истрагом Специјалног тужилаштва за прислушкиване разговоре, тако што су у замену за новац нудили да ће утицати на јавног тужиоца да му олакша положај.

        Наводно је бизнисмен Камчев Јовановском и Милевском у два наврата исплатио укупно милион и по евра од првобитно тражених осам милиона, а договорених пет, након чега је то почетком маја пријавио Тужилаштву за организовани криминал, пошто је прво о томе разговарао са Заевом.

        У међувремену су се у медијима појавили снимци повезани са случајем "Рекет" на којима се чују гласови бизнисмена, специјалне тужитељке као и имена истакнутих политичких личности.

        Предсједник Северне Македоније Стево Пендаровски је "Рекет" назвао "огромном криминалном афером која тресе темеље важних државних институција" и затражио ефикасно, брзо и темељно завршавање истраге и подношење тужби против свих укључених, ако постоје докази, без обзира на то да ли су функционери или нису.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари