Запад пренео рат и у Алепо

ДВЕ ЕКСПЛОЗИЈЕ У ДРУГОМ ПО ВЕЛИЧИНИ ГРАДУ СИРИЈЕ

- 25 МРТВИХ И 175 РАЊЕНИХ

Здање сиријске војне обавештајне службе

  • Прво је у кварту Халеб Џедид - поред здања сиријске војне обавештајне службе - одлетео у ваздух аутомобил напуњен експлозивом. Снага подметнутог експлозива била је равна 200 килограма тротила
  • Друга експлозија се догодила на тргу Сухари, у северозападном делу Алепа. Терориста-самоубица је успео да се групи сарадника државне безбедности Сирије приближи на сто метара

            ЗАПАДНИ експоненти у грађанском рату у Сирији узели су „на нишан“ и Алепo, други по величини град у тој земљи.

            У две одвојене експлозије - иза којих, не треба сумњати, стоји иста „рука“ - било је: 25 погинулих и 175 рањених.

            Терористички акти су се догодили у размаку од само пет минута. Прво је у кварту Халеб Џедид - поред здања сиријске војне обавештајне службе - одлетео у ваздух аутомобил напуњен експлозивом. Снага подметнутог експлозива била је равна 200 килограма тротила.

            Друга експлозија се догодила на тргу Сухари, у северозападном делу Алепа. Терориста-самоубица је успео да се групи сарадника државне безбедности Сирије приближи на сто метара.

            Ово су биле прве експлозије у Алепу који је досад, као и Дамаск, био поштеђен наступа наоружаних противника сиријског председника Башара Асада.

            У овом контексту, није без значаја да је Велика Британија демантовала да њени командоси ратују у Сирији на страни „опозиције“.

            Руска дипломатија је нешто раније назвала „забрињавајућим саопштења о умешаности британских и катарских специјалаца у грађански рат у Сирији“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари