Суд БиХ тврди да сеча стабала не угрожава Додика и не ослобађа видик снајперистима

„ЗА РОЧИШТА У ПРЕДМЕТУ ПРОТИВ ДОДИКА АНГАЖУЈЕМО МУП КС И ДИРЕКЦИЈУ ЗА КООРДИНАЦИЈУ ПОЛИЦИЈСКИХ ТЕЛА“

* Навео да је Служба за заједничке послове институција БиХ још прошле године наложила сечу, али само оштеећених стабала, а да су нека поткраћена једино ради фарбања ограде

* ФАКТИ: Суд БиХ не открива када је „надлежна Служба“ дала налог за сечу: да ли крајем године и када је већ било јасно да ће антидејтонско правосуђе БиХ покушати да осуди председника Српске. А и све мере које је навео – не гарантују никакву заштиту од снајпериста...

_______________________________________________________________

            ЗА УКЛАЊАЊЕ стабала око комплекса правосудних институција је надлежна Служба за заједничке послове институција БиХ, која је током прошле године тражила од надлежног кантоналног предузећа "Парк" да уклони стабла која су била оштећена временским неприликама, као и да поткрате остала стабла уз ограду, како би се могло извршити планирано фарбање ограде у наредном периоду, истакли су из Суда БиХ за РТРС.

            Процена Одјељења за унутрашњу контролу Суда БиХ је да се сваки пут када је заказано рочиште у предмету против председника Републике Српске Милорада Додика, ангажују припадници МУП-а КС и припадници Дирекције за координацију полицијских тела ради што већег нивоа безбедности и свих странака у поступку као и самих запослених, навели су из Суда БиХ.

            - Што се тиче безбеднисти на платоу-паркингу испред зграде, у члану 5. Закона о судској полицији БиХ се, између осталог наводи да Судска полиција БиХ пружа помоћ приликом обезбеђивања судија и службеника Суда, као и других лица унутар Суда, интерног обезбјеђивања зграде Суда, те извршавања других налога Суда - истакли су из Суда.

            Навели су да Одељење за унутрашњу контролу Суда БиХ, у предметима за које се процени да је то потребно, сваки пут тражи ангажман МУП-а КС, те Дирекције за координацију полицијских тела, те са њима одржава континуирану комуникацију у циљу што већег нивоа безбедности за све странке и запослене.

            https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=544279

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари