Баста: Да од старта наметнемо свој ритам Русима

„ОРЛОВИ“ ВЕЧЕРАС ОД 17.30 ИГРАЈУ ПРИЈАТЕЉСКИ МЕЧ ПРОТИВ „ЗБОРНАЈЕ“,

НАЈНЕУГОДНИЈЕГ ПРОТИВНИКА У СВОЈОЈ ИСТОРИЈИ

   Душан Баста

        СА свима некако, са Русима - никако! Нема неугоднијег ривала нашој репрезентацији, кроз целу фудбалску историју, од „браће“ са истока. СССР некад, Русија данас, малтене су недодирљив ривал за нашу селекцију, која је од 26 међусобних мечева добила свега - три. И ниједан од досадашња два, откако је назив државе Србија.

        Зато ће „орлови“ вечерас у Дубаију (17.30) у пријатељском мечу против домаћина Мундијала 2018. године играти и за наставак победничког низа из прошлог месеца, али и против традиције, јер имају шансу да буду тек четврта генерација која је уписала тријумф против „зборнаје“.

        - Биланс са Русима? Само три победе? Нисам знао бројку, али јесам да имамо јако негативан скор - признаје Душан Баста. - Традиција, ипак, не игра никакву улогу пред ову утакмицу. Они су јако добра репрезентација, али ми гледамо само себе, нашу игру, желимо да од старта наметнемо ритам, па да се они прилагођавају нама, а не обрнуто.

        Најјача карика руског тима је на - клупи. Фабио Капело, фудбалски Дон, створио је од „зборнаје“ моћну машину која је промарширала кроз квалификације директно до Бразила.

        - Не треба трошити речи о њему. У игри Русије се јасно види његова рука: јако су добро тактички постављени, дисциплиновани, као код типичног италијанског тренера. Одмерићемо снаге са одличним противником и радујемо се томе. Биће прави меч. Битно је да изађемо на терен са приступом као у претходне две утакмице, са великом жељом, са јасним планом ко шта ради на терену. Очекујем повољан резултат - наглашава Баста.

АБДУЛКАРЕ НА ЦЕНТРУ

        СТАДИОН: „Забел“ у Ал Васлу. Судија: Мухамед Абдулкаре (УАЕ).

        СРБИЈА: Стојковић - Рукавина, Ивановић, Бишевац, Коларов - Миливојевић, Матић - Баста, Ђуричић, Тошић - Ђорђевић.

        РУСИЈА: Акинфејев - Козлов, Игнашевич, Березуцки, Шеников - Широков, Глушаков, Самедов, Фајзулин - Кокорин, Кержаков.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари