Чукарички због суђења иступа из Суперлиге?!

ИЛИ ДА ДО КРАЈА СЕЗОНЕ ИГРАЈУ СА ОМЛАДИНЦИМА, УПРКОС РЕАЛНИМ ШАНСАМА ЗА ПЛАСМАН У ЕВРОПУ

 

        Фудбалски клуб Чукарички, незадовољан суђењем у мечу са нишким Радничким (2:3), заказао је за уторак ванредну конференцију за медије на Бановом брду.

        Пред новинаре, са почетком код 12 сати, изаћи ће спортски директор Владимир Матијашевић и открити даље кораке клуба.

        Из Чукаричког не искључују могућност иступања из лиге или да до краја сезоне играју са омладинцима, упркос томе што имају реалне шансе да се домогну пласмана у Европу.

        Чукарички је имао много замерки на суђење Илије Брдара у поразу од Радничког на Бановом брду, када је доделио два црвена картона Миладину Стевановићу и Дарку Пушкарићу, али и „споран“ пенал гостима у мечу директних конкурената за међународну сцену.

        „Режисери су изрежирали своју режију и ја за својих 25 и кусур година колико се бавим фудбалом нисам ово доживео. Мислим да Србији и српском фудбалу ово више не треба. Ово је брука и срамота. Желео бих да поручим нашем газди Драгану Обрадовићу који улаже своје паре у Чукарички и који поштено плаћа све обавезе држави да узалуд даје паре и да треба да дигне руке. Мени је жао што сам ово овако рекао, али ја сам тотално разочаран“, рекао је после утакмице помоћн тренер Чукаричког Видак Братић.

        „Не знам чему све ово води. Мислим да ни Радничком из Ниша, који је клуб са великом традицијом, и људима који раде тамо ово не треба. Али мислим да ни они нису криви. Мислим да је ово била порука нашем газди да види где даје своје паре. Пазите, у Чукаричком тренира око 500 деце који ништа не плаћају. Он ту децу извлачи са улице да не иду по кафићима и раде неке друге стваре, а опет му раде све то. Да га натерају да изађу из фудбала. Ако ми такве људе хоћемо да отерамо из фудбала, онда не треба ни да радимо у фудбалу. Мислим да српски клупски фудбал полако, али сигурно посрће“, додао је тренер тима са Бановог брда.

        Фудбалери Чукаричког налазе се на петом месту на табели Суперлиге Србије са 26 бодова, само два мање од Радничког и Спартака који су на местима за квалификације за Лигу Европе.

        Судије из Суперлиге Србије су током целе сезоне под жестоким ударом клубова, не само „дежурних криваца“ Црвене звезде и Партизана већ и из других клубова.

        Од почетка шампионата није прошло коло, а да на бар једној утакмици није било спортних момената који су директно утицали на резултат.

        Међутим, судије се истичу и у другим ранговима српског фудбала, а пре десетак дана у центру пажње је био шампионат омладинаца и дуел Бродарца и Рада.

        Гости са Бањице су након меча били бесни на суперлигашког судију Дејана Сантрача због спорног пенала за Бродарац који је одлучио победника меча.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари