Деки Станковић верује у успех „Орлова“ на СП

МУНДИЈАЛ СПЕЦИФИЧНО ТАКМИЧЕЊЕ, ОГРОМНА ОДГОВОРНОСТ

И ПРИТИСАК, ПРВЕ ДВЕ УТАКМИЦЕ ГОВОРЕ СВЕ

Дејан Станковић у ОШ „Јован Ристић“ у Борчи

        Некадашњи капитен фудбалске репрезентације Србије Дејан Станковић изјавио је данас да му је драго што ће га Бранислав Ивановић престићи по броју утакмица за национални тим и да је такав епилог природан, али и да рекорди нису битни, већ оно што се уради на терену.

        Ивановић је са 102 меча на један наступ од рекордера Станковића и пред Светско првенство у Русији требало би да га наследи на врху.

        - Хвала Богу да ће Ивановић да ме смени, тако и треба. Као што ће једног дана можда неко и њега сменити, а онда и тог наследника... Битан је грб, оно што урадиш за репрезентацију, нека буде таквих утакмица „милион“ сваког од играча. Рекорди немају везе... Свашта се причало и писало, Бане је моје дете, неко ко је одрастао и направио феноменалну каријеру. Била ми је част, верујем и њему, да делимо свлачионицу и боримо се за исто. Ивановић је одличан момак и играч - рекао је Станковић Танјугу.

        Бивши ас Црвене звезде, Лација и Интера, убеђен је да Србија има велике шансе да прође у елиминациону рунду на Мундијалу у конкуренцији Бразила, Швајцарске и Костарике.

        - Мундијал је специфично такмичење, огромна је одговорност и притисак. Прве две утакмице ти говоре све, одлучују да ли ћемо ићи даље... Као што сам пре квалификација рекао да ћемо отићи у Русију, тако и сада верујем да ћемо тамо направити велики резултат. Стојим уз репрезентацију Србије и верујем у њу ко год да је селектор или играч и тако би требало свако да размишља.

        Како је нагласио, има пуно поверење у селектора Младена Крстајића, још једног некадашњег саиграча из репрезентације.

        - Верујем у мог бившег саиграча, драгог пријатеља Младена, селектор је репрезентације, самим тим и мој. Представљаће нашу заставу и бранити наше боје. Немам разлог да не верујем у њега, свом снагом и срцем сам уз Крстајића и „Орлове“.

        Станковић је изнео похвале на рачун фудбалера Црвене звезде после победе над Партизаном 2:1 и тако стигли на корак до шампионске титуле.

        - Одиграли су стварно добро, као и сваки дерби била је јака утакмица, квалитетна, било је пуно тензије, али тако је када се игра за титулу. Другачије и не може да буде. Одушевила ме је емоција целе екипе и велика жеља за победом. У јуну су кренули припреме, скоро годину дана играју фудбал са толиким притиском и то није лако. Велики успех направљен је у Европи и као група су ме одушевили.

        Он је учествовао у акцији компаније Марбо „Покажи фудбалску страст“ и делио лопте ђацима Основне школе „Јован Ристић“ у Борчи, уз велики број деце која су хтела да се сликају и добију аутограм од њега.

        - Данас је било феноменално, увек је тако када се дружим са децом, посебно када посетим установу као што је школа. Подржао сам кампању доделе лопти Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини у много школа. Лопта је савршена да одрастеш, сигурно се међу децом крије шампиона, иако не морају да буду. Битно је да лопта постоји у њиховом животу и да је са њом, било које врсте, лепо одрастати.

        Управо због дружења са децом и преношења искуства, Станковић припрема организацију фудбалског кампа „Деки 5“ на Златибору, уз долазака асова попут Синише Михајловића, Кристијана Кивуа, Марка Матерација и других.

        - Сигуран сам да ћу се исто лепо осећати и када мој камп заживи. надам се најбољем, имам одличну идеју са одличним тимом људи. У три недеље ћу деци показати како сам одрастао, шта је фудбал у принципу и шта су остале ствари које прате, како поштовати противника, како здраво живети, како бити свој... Биће доста гостију, мојих бивших саиграча - закључио је Станковић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари