Дрон са заставом велике Албаније прекинуо утакмицу репрезентација Србије и Албаније

ПРОВОКАЦИЈА НА СТАДИОНУ ПАРТИЗАНА, ХОЋЕ ЛИ БИТИ УТВРЂЕНО - ЧИЈА?

 

  • Меч прекинут у 42. минуту, пошто је преко терена почео да лети дрон - мала летелица на даљинско управљање. На платну које је било закачено за дрон била је мапа велике Албаније у боји и са мотивом албанске заставе, са леве стране фотографија оснивача модерне албанске државе и првог премијера Исмаила Ћемалија, а са десне Исе Бољетинија, албанског нациоанлисте који се борио против Србије
  • Када се заставе дочепао репрезентативац Стефан Митрович, на њега су насрнула два играча Албаније, а онда је дошло до опште гужве на терену и упада навијача...

         ФУДБАЛСКА утакмица између репрезентација Србије и Албаније, у квалификацијама за првенство Европе, дефинитивно неће бити настављена, после прекида који је уследио пред крај првог полувремена.

         Меч неће бити настављен из безбедносних разлога, званично је саопштио официјелни спикер на стадиону Партизана.

         Утакмица је прекинута у 42. минуту, пошто је преко терена почео да лети дрон - мала летелица на даљинско управљање. На платну које је било закачено за дрон била је мапа велике Албаније у боји и са мотивом албанске заставе, са леве стране фотографија оснивача модерне албанске државе и првог премијера Исмаила Ћемалија, а са десне Исе Бољетинија, албанског нациоанлисте који се борио против Србије.

         У тренутку када је српски фудбалер Стефан Митровић ухватио заставу, на њега су насрнула двојица албанских играча у покушају да му је отму.

         Тада је дошло до опште гужве на терену, утрчало је и неколико навијача, па је судија Мартин Еткинсон из Енглеске позвао играче у свлачионицу и прекинуо меч.

         Фудбалери Албаније су приликом напуштања терена гађани бакљама и упаљачима, а полиција је ушла на јужну трибину и раздвојила две групе навијача, јавља извештач Танјуга.

         Навијач који је улетео на атлетску стазу ударио је једног албанског играча када је напуштао терен.

         Прекид је трајао више од 50 минута, а у међувремену вођене су консултације између представника два национална савеза и делегата УЕФА о томе да ли може да буде настављена.

         Коначна одлука је да меч неће бити настављен.

         Сусрет је прекинут при резултату 0:0.

         Фудбалска утакмица између Србије и Албаније до прекида протекла је у борбеној и равноправној игри, без инцидената на терену.

         У узаврелој атмосфери, уз снажну подршку Србији и звиждање албанској химни, српски репрезентативци су имали иницијативу и у првих пола сата створили неколико прилика за погодак.

         Најповољније шансе нису искористили Душан Тадић и Данко Лазовић, али је домаћину у завршници полувремена понестало концентрације, па су и Албанци могли да затресу мрежу Владимира Стојковића преко Мавраја и Цане.

         Албански фудбалери на све начине покушавали су да успоре ритам утакмице и умртве игру, па су у више наврата остајали на травњаку, иако судија није свирао никакав прекршај.

         Први жути картон показан је управо због тога, након што албански играч Аголи одуговлачио са убацивањем лопте у игру.

         Сусрет на стадиону Партизана, пред око 25.000 гледалаца, водио је Мартин Еткинсон из Енглеске, а екипе су играле у следећим саставима:

         Србија: Стојковић, Ивановић, Коларов, Митровић, Настасић, Гудељ, Матић, Тошић, Ђуричић, Тадић, Лазовић.

         Албанија: Бериша, Хисај, Аголи, Цана, Маврај, Кукели, Лила, Ћака, Абраши, Лењани, Балај.

         Наредну утакмицу у квалификацијама за ЕП 2016. у Француској репрезентација Србије игра на домаћем терену 14. новембра против Данске.

БИН: Одлука о мечу Србија-Албанија
биће донета накнадно

         ЕВРОПСКА фудбалска унија (УЕФА) накнадно ће донети одлуку о регистровању утакмице Србија-Албанија, потврдио је делагат УЕФА, Холанђанин Хари Бин.

         „После свега што је виђено, утакмица је морала да буде прекинута. Не желим да причам ко је крив. Дисциплинска комисија УЕФА одлучиће о томе, могу само да кажем да смо специјални извештач и ја поднели извештај. Околности су такве да утакмица није могла да буде настављена”, рекао је Бин на конференцији за новинаре на стадиону Партизана.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари