Душан Маравић: Одлука UEFA избалансирана

ПРЕКИНУТА УТАКМИЦА РЕГИСТРОВАНА СЛУЖБЕНИМ РЕЗУЛТАТОМ 3:0 ЗА СРБИЈУ, АЛИ ИСТОВРЕМЕНО НАШОЈ СЕЛЕКЦИЈИ ОДУЗЕТО ТРИ БОДА

Душан Маравић

  • UEFA је донела одлуку која се не тиче само нашег меча против Албаније, већ и претходних утакмица на којима је Србија имала испаде (Ђенова, Крушевац итд), каже Душан Маравић

        Дугогодишњи функционер Европске фудбалске уније Душан Маравић сматра да је одлука UEFA о прекинутој утакмици између Србије и Албаније избалансирана како ниједна страна не би била у предности и оценио да је додатна казна српском тиму у виду одузимања три бода последица претходних инцидената.

         „UEFA је донела одлуку која се не тиче само нашег меча против Албаније, већ и претходних утакмица на којима је Србија имала испаде (Ђенова, Крушевац итд), како на клупском, тако и на репрезентативном плану. UEFA нам је овом казном ставила до знања да не може више да толерише никакве инциденте, што је кулминирало оштром казном“, изјавио је Маравић Тањугу.

        Према његовим речима, у UEFA сигурно сматрају да је одлука праведна

         „Они сматрају да је ово праведна одлука, иако смо ми незадовољни одузимањем три бода. UEFA том одлуком жели да избалансира ситуацију у групи и постави ствари тако да ниједна страна не буде у подређеном положају“.

        На питање колико жалбе српског или албанског савеза могу да утичу на промену првобитне одлуке Маравић је рекао:

         „UEFA мало даје, мало одузима, али је одлука спортске природе и нико није добио предност. Албанци ће рећи да су оштећени, али пракса у UEFA је да жалбе тешко пролазе и могу само додатно да отежају случај. Мислим Албанци имају минималне шансе, пошто UEFA скоро никада не мења одлуке“, закључио је Маравић.

        Дисциплинска комисија UEFA регистровала је прекинуту утакмицу у Београду између Србије и Албаније службеним резултатом 3:0 у корист Србије, али је истовремено српску селекцију казнила са одузимањем три бода у квалификацијама за првенство Европе.

        Такође, Србија ће наредне две утакмице као домаћин у квалификацијама играти без присуства публике, док ће ФСС и FSHF (Federata Shqiptare e Futbollit) платити и новчану казну од по 100.000 евра.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари