Душан Тадић: Саиграчи разумеју моје идеје

ОБЕЛЕЖИО ВИКЕНД У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ - ЧЕТИРИ АСИСТЕНЦИЈЕ И ГОЛ,

У МУЧЕЊУ КОЈЕ ЈЕ САУТЕМПТОН ПРИРЕДИО САНДЕРЛЕНДУ - 8:0

Душан Тадић

        Само шесторица фудбалера у историји Премијер лиге успела су да забележе четири асистенције на једном мечу.

        Један од њих је и наш фудбалер, Душан Тадић.

         „Десетка“ репрезентације Србије наместио је четири гола саиграчима за викенд, у мучењу које је Саутемптон приредио Сандерленду (8:0), притом је и сам постигао један погодак, па се о њему навелико пише у Енглеској. Док су се многи питали колико ће Тадићу бити потребно да се адаптира на Премијер лигу, после трансфера из Твентеа за 12 милиона евра, он је већ стигао до осам асистенција и два гола на десет мечева у новом клубу.

        Импресивно!

         „Драго ми је што сам се коначно уписао у стрелце у Премијер лиги, нисам се оптерећивао голом, али лепо је 'разбити малер'. Што се асистенција тиче, само сам радио оно што најбоље знам. Где год сам играо, био сам препознатљив по асистенцијама, наставио сам тако и у Саутемптону и надам се да ће и у наредном периоду бити нових спајања саиграча са голом“, рекао је Тадић у разговору за „Спортски журнал“.

         „Похвале пријају, али и обавезују. Од старта сам знао шта се од мене очекује, нисам сумњао да могу да испуним захтеве менаџера, уз то имам и одличне саиграче који разумеју моје идеје и омогућавају ми да им шаљем правовремене пасове. Са навијачима од старта имам феноменалан однос и много ми значи њихова подршка“, додао је.

        Менаџер, Холанђанин, Роналд Куман, центарфор, Италијан, Грацијано Пеле и плејмејкер, Србин, Душан Тадић, заједно су овог лета дошли у Енглеску из Холандије. Брзо су се „скапирали“ и тим који је летос продао играче у вредности од 125 милиона евра, сместили на треће место Премијер лиге иза Челсија и Манчестер ситија!

        Док су многи сматрали да ће Саутемптон пуне касе више бринути за опстанак, због одлазака менаџера Маурисија Покетина, као и звезда, Адама Лалане, Лука Шоа, Рикија Ламберта, Дејана Ловрен и осталих, догодило се нешто сасвим друго... Тадић осам асистенција, Пеле седам голова, Саутемптон на позицији која води у Лигу шампиона (иако је још рано).

         „Пеле и ја никада раније нисмо играли заједно“, каже Тадић, који је у Холандији наступао за Гронинген и Твенте, а Пеле за Фајнорд и АЗ Алкмар.

         „Али, од првог тренинга у Саутепмтону смо се добро разумели и на терену одлично сарађујемо. Обојица смо тек нешто више од два месеца у енглеском фудбалу, али показали смо да имамо квалитет за Премијер лигу и покушаћемо да наставимо да играмо овако“.

        Лига шампиона?

         „Имамо одличну серију, изгубили смо само једном у претходних осам кола, али прерано је причати о коначном пласману. Лепо је видети нас на трећем месту, али одиграно је само осам од 38 утакмица. До краја сезоне, у свакој утакмици ћемо ићи на победу“, поручује Тадић.

        На клупском нивоу, Тадић је у 2014. години одиграо 24 утакмице, постигао десет голова и забележио 14 асистенција. То је „поен“ по мечу.

        Зато ни не чуди што му навијачи Саутемптона већ певају песме...

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари