ФСС: Деки Станковић мења Караџића?

РЕКОРДЕР ПО БРОЈУ НАСТУПА У НАЦИОНАЛНОМ ТИМУ ПРЕДЛОЖИЋЕ ЗА СЕЛЕКТОРА ЉУБИШУ ТУМАКОВИЋА, ТВРДЕ БЕОГРАДСКИ СПОРТСКИ ЛИСТОВИ

Деки Станковић и Толе Караџић

         Томислав Караџић полако пакује кофере. Упркос најави да би место председника Фудбалског савеза Србије могао да напусти до почетка пролећног дела домаћег шампионата, учиниће то до Нове године, преносе београдски спортски листови.

         Према њиховим информацијама Скупштина ФСС требало би да буде одржана до краја децембра, на којој ће Караџић и дефинитивно потврдити да напушта своју функцију.

         Њега би на месту челног човека националног фудбалског савеза требало да замени Дејан Станковић.

         Рекордер по броју одиграних мечева за национални тим није успешан привредник, којег би Караџић желео за наследника, али јесте успешан фудбалер, што је наводна друга жеља садашњег председника ФСС.

         Караџић је у изјави за „Журнал“ остао „закопчан“ по питању свог наследника, али је рекао да Станковић одговара „профилу“ који би желео да заседне у фотељу челног човека ФСС.

         Он је рекао да се са „Станковићем срео много пута“, али није желео да прецизира да и је то било последњих дана. „Имао сам много састанака и јуче и прекјуче са разним стварима“, остао је загонетан Караџић.

         Станковић би по преузимању функције председника ФСС и формирања новог Извршног одбора требало да изабере новог селектора Србије. Наводно, извесно је да ће он за то место предложити Љубишу Тумаковића, бившег тренера Партизана.

         Договор је наводно постигнут, иако је Тумбаковић недавно изјавио да „није сигуран да је у овом моменту спреман за то“.

         Томислав Караџић би после повлачења са места првог човека националног савеза, добио улогу почасног председника ФСС за сав труд и велики рад претходних година, од којих је највећи подухват урађен за време његовог мандата изградња Националног фудбалског центра у Старој Пазови.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари