Грац: Крстајића боли глава откад је селектор

САДА СЕ ПРИЧА О ТОМЕ ДА ЋЕ ИВАНОВИЋУ БИТИ ОНЕМОГУЋЕНО ДА ПО БРОЈУ МЕЧЕВА ПРЕТЕКНЕ СТАНКОВИЋА

  • Има ствари на којима морамо да радимо, боља транзиција, игра без лопте, али је темељ свега добра атмосфера - поручио је селектор Србије

        СЕЛЕКТОР Младен Крстајић поручио је јуче српским новинарима у Грацу да га глава боли откако је постао селектор, али да се носи добро са свим проблемима. И детаљно је анализирао многе ствари, после скромног издања „Орлова“ у поразу од Чилеа (1:0). На конференцију за медије стигао је бициклом...

        - Искрено - ништа! Свесно смо ушли да комбинујемо, убацио младе да осете атмосферу у репрезентацији. До три ујутро смо анализирали, знамо шта је добро, а свесни смо и да је било више лоших ствари. То су ствари које неће да нас пољуљају, ствари које могу да се поправе: боља транзиција, игра без лопте, дефанзива... Нисам задовољан, слабо смо одиграли, тога су свесни и играчи. Не могу да кажем да нису хтели, да нису имали вољу и жељу.

        • Шта може да се извуче позитивно из оваквих утакмица?

        - Темељ је добра атмосфера. Подмладили смо репрезентацију и питање је да ли би неко други позвао ове младе, перспективне играче, да иду на СП. Имају квалитет, заслужили су и будућност су српског фудбала. Најбитнија је атмосфера, а стручни штаб мора све да упакује и на најбољи начин представи Србију у Русији. Видели смо шта морамо да коригујемо у наредном периоду.

        • Коларов је капитен, а није желео, као и Милинковић-Савић и заменик капитена Матић, да даје изјаве?

        - Можда и ви носите мало кривице што играчи дају или не дају изјаве. Потрудићу се да сви буду на располагању. Нису љути на вас, али хоће неки свој мир. Морате да гледате и двосмерно, и њихову ситуацију. Гарантујем да ће бити на располагању. Осећају притисак, али су прави момци, схватите да у неким моментима неке информације које су стигле у јавност нису биле у реду.

        • Сергеј још није изашао пред новинаре откако је у репрезентацији?

        - Прави је момак и професионалац, изаћи ће да поприча са вама. Не сумњајте у њега. Можда га људи који брину о њему саветују тако. Прича се о десетинама или о стотини милиона евра, није се лако изборити са тим. Ставите се у његову кожу. Овде су сви да бране боје и грб Србије на СП. И они и ми желимо најбоље резултате. Имамо седам милиона селектора и стручњака. У Грацу вичу „Стојковићу, Мустафо“. Дајте да заборавимо клубове, да их подржимо јер смо сви српски фудбал. Кажу и да сам звездаш јер сам звао двојицу из Звезде. Не, ја сам „гробар“!

        • Радоњић је био један од малобројних који је задовољио?

        - Има будућност, оправдао је таленат, показао да има квалитет, али мора још много да ради. Сергеј је бисер, не српског, већ европског фудбала!

        • Зашто нисте уигравали тим за Костарику?

        - Многи су одиграли по 50 утакмица, борили се за финала, опстанак у клубовима... Нисам измислио топлу воду, нису играчи машине. И на аутомобилу мењаш уље, сервис после одређеног броја километара. Потребан је период у којем је важнији одмор.

        Последњу проверу Србија има 9. јуна у Грацу са Боливијом, а Крстајић је најавио да би меч требало да почну момци који ће бити стартери на СП...

О ТРАЦИ, БАНЕТУ И ДЕКИЈУ..

        Много се фаме правило око траке, сада се прича о томе да ће Ивановићу бити онемогућено да по броју мечева у репрезентацији претекне Станковића...

        - Причало се о траци, а ја сам пресекао и дао је Коларову. И то је крај. Сад око Декијевих наступа, а нема никакве приче на ту тему. Бане је потребан екипи, само да се растерети, а биће у екипи ако је здрав. Нема спекулација да је Станковић дошао овде да га Ивановић не би престигао по броју утакмица!

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари