Муслин: Ни Бензема не иде у Русију, па шта?

БИВШИ СЕЛЕКТОР КАЖЕ ДА НИЈЕ ЖЕЛЕО ДА МЕЊА КОМПОЗИЦИЈУ ТИМА ЗБОГ СЕРГЕЈА МИЛИНКОВИЋ-САВИЋА

        Славољуб Муслин је одвео Србију у Русију, али тамо нема места за искусног стручњака, који је платио цех због неслагања са челницима ФСС. А један од разлога је и Сергеј Милинковић Савић, који није био у плановима бившег селектора, а сада је један од главних у тиму Младена Крстајића.

       „Када сам потписао уговор са Србијом, ФСС био је дао моћ да бирам. Увек сам одлучивао о томе ко ће ми играти у репрезентацији, какве ће бити формација, који ће ми људи бити помоћници. Током квалификација нико ми се није мешао у посао. Међутим, после пласман на СП речено ми је да морамо да променимо начин игре, рекао је Славољуб Муслин за „Совјетски спорт”.

        Муслин истиче да је тада дошло до сукоба јер није желео да му се неко меша у посао.

       „За мене је то била глупост. Поједини у Србији и даље не знају зашто ће им тим на Мундијалу водити нови тренер. Очигледно сам нечије интересе закачио“, каже Муслин, а потом и објашњава ситуацију око Милинковић-Савића.

       „На тренеру је да одабере играче који ће најбоље играти у том систему. Ако се изабере добро на крају дође и резултат. Отишли смо на СП без Милинковић-Савића. У том тренутку Душана Тадић је играо сјајно, постигао је четири гола и осам пута је асистирао. Од 20 голова, 12 је чак било од Тадића и за мене је било логично да га упарим са Љајићем“.

        Муслин каже да је Милинковић-Савић одличан фудбалер и да га поштује, међутим није желео да мења композицију тима. На констатацију да је СМС највећи српски таленат, некадашњи селектор каже:

       „И шта сад? Карим Бензема је главни нападач Реал Мадрида, освојио је три Лиге шампиона заредом. Међутим он није у националном тиму и нико се не буни због тога. Због изостанка Бенземе, Француска не игра лошије“.

        Муслин је још рекао како би Зоран Тошић, због искуства, био веома користан националном тиму у Русији, док је споменуо и Бранислава Ивановића и шансе Србије на Мундијалу.

       „Бранислав је велики професионалац и сваки тренер може да се ослони на њега. Неуспех у Зениту сигурно није његова кривица. По мени Манчини није разумео менталитет вас у Русији. Када је реч о Србији на Мундијалу доста зависи од Костарике јер уколико њих победимо биће нам доста лакше. Јасно је да је Бразил фаворит, а ми ћемо се борити са Костариканцима и Швајцарцима“, казао је Муслин.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари