Крстајић о прекобројнима са списка за Русију

УОЧИ ПУТА У АУСТРИЈУ, СЕЛЕКТОР РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ОБЈАСНИО ЈЕ КАКО ЈЕ САСТАВИО КОНАЧНУ ЛИСТУ ЗА СП

        Фудбалска репрезентација Србије отпутовала је у суботу у Аустрију на седмодневне припреме за Светско првенство у Русији.

        Шеф струке „Орлова“ повео је са собом екипу од 23 играча, која ће путовати и на Мундијал. Прекобројне није хтео да води у Бад Валдерсдорф, из практичних разлога.

        „Не постоји ту ништа лично, највише бих волео да сам могао да поведем 35 играча са ширег списка, али правила су таква. Имали смо такав почетак припрема са четири голмана, да Матија Настасић и Бане Ивановић нису сто одсто спремни. Дошао је моменат да у 12 сати морамо да пријавимо списак играча за утакмицу са Чилеом, у 16 сати FIFA избацује списак свих репрезентација које ће учествовати на Светском првенству. Меч са Чилеом је у 20:00 због чега смо дошли до закључка да нема резона да водим четворицу играча више на припреме“, рекао је селектор пред полетање авиона у Аустрију.

        Објављивање дефинитивног списка изазвало је очекивано велику пажњу. Крстајић је одредио да су прекобројни Мијат Гаћиновић, Немања Максимовић, Матија Настасић и Александар Јовановић.

        Упитан како је исписао коначну листу од 23 имена, Крстајић признаје да му није било лако.

        „Жао ми је и тешко ми је било да одлучим. Био сам у таквој позицији као играч два пута, 2000. и 2010. године. Ми смо репрезентација, нисмо клуб и стицајем околности због начина игре који форсирамо ти играчи су остали прекобројни. Матија Настасић и Бане Ивановић нису тренирали са екипом током целе недеље, нису потпуно спремни и одлучио сам се за Банета који је имао слабију повреду од Матије. Он је ван терена већ два и по месеца. Питање је да ли ће Ивановић бити спреман за понедељак, мислим да га нећу ставити да игра против Чилеа, баш из разлога да бих га сачувао за финалну пробу против Боливије, али и меч са Костариком. Што се тиче осталих играча, од четворице голмана сам се одлучио за ову тројицу. Они су сви једнаки, ситнице су одлучивале. Гаћиновић и Максимовић су отпали због система игре, Радоњић и Живковић су добили малу предност“, објаснио је Крстајић.

        За крај, селектор је рекао да је при састављању списка мислио и на будућност.

        „Мислим да сам био јасан код одговора на таква питања. Имао сам на ширем списку 35 играча, правила FIFA су таква и моја је одговорност кога ћу повести“, порука је селектора.

        Мондо

 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари