Куп Србије: Војводини одговара Звездин стадион

ОКРШАЈ ЋЕ БИТИ 4. ДЕЦЕМБРА, A ЧЕТИРИ ДАНА КАСНИЈЕ ИГРАЋЕ ЗА БОДОВЕ ТАКОЂЕ НА „МАРАКАНИ”

        Пре него што се четврти пут узастопно састану на крају јесење полусезоне на нашем највећем стадиону београдски и новосадски „црвено-бели” имаће „предигру” у Купу

        Већ четврту годину узастопно у последњем јесењем колу састаће се у Београду Црвена звезда и Војводина. Овога пута одиграће и „предигру”, јер ће на истом стадиону да поделе мегдан и у четвртфиналу Купа Србије.

        Тај окршај биће 4. децембра. Четири дана касније играће за бодове такође на Звездином стадиону.

        Домаћин је рекордер по броју тријумфа у нашем Купу. Славио је чак 25 пута, а од када је Србија самостална победио је три пута.

        Новосађани такође држе рекорд, али - неславан. Шест пута су играли у финалу и ниједном нису победили.

        Они су рекордери и по томе колико су се пута пробили у финале Купа Србије. Надомак трофеја су били су четири пута, али срећа ниједном није била уз њих. Примера ради, Црвена звезда и Партизан су по три пута стигли у финале и сва три пута освојили победнички пехар.

        Али, до финала је још далеко. Треба, најпре, да се преброди четвртфинале.

        Иако ће Звезда да буде домаћин то не значи и да је ближа победи. Она већ три године није победила Војводину у Београду.

        Све три утакмице су одигране у децембру, као што ће бити и ова у Купу. Прва је била 4. децембра 2010. Звезда је у 62. минуту повела с 2:0 (први гол је у 51. минуту дао Калуђеровић, сада играч Новосађана), али Војводина је смогла снаге да изједначи (2:2).

        Из наредна два двобоја у Београду гости су изашли као победници. И то на импресиван начин.

        Победили су 10. децембра 2011. Црвену звезду с 2:0. Голове су опет дали у другом полувремену, а њихов успех је могао да буде и убедљивији.

        То су и постигли прошле године. Надиграли су београдске „црвено-беле” и 1. децембра 2012. Тада је већ у 46. минуту било 3:0 за Војводину, а Звезду је у црно завио њен бивши играч Умару, који је дао два гола у првом полувремену.

        Дакле, не може да се каже да је Звезда фаворит, иако је домаћин. Војводина је показала да уме да игра против ње као гост.

        Истина, крчаг иде на воду док се не разбије. Међутим, ко зна још колико Новосађани могу да пију из овог.

        Друга је ствар тренутна форма. Војводина је одлично почела сезону, одушевила нас је на почетку такмичења у Европи, али је потом почела да игра променљиво. Таман јој се широм отворе врата за успон на врху, а она се пред њима оклизне.

        Црвена звезда је свашта претурила преко глава у овој полусезони. Било је и тренутака када је изгледало да је у расулу, али се, ипак, пробила у врх са добрим изгледима да се бори за звање шампиона, које није освојила пуних шест година. Али, њена игра је још испод тог нивоа.

        До децембра има времена и да Звезда поправи игру, а и Војводина да се стабилизује.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари