Лига шампиона: Трагичари Митровић и Видић!

СРПСКИ НАПАДАЧ ПРОМАШИО ПЕНАЛ ЗА ИЗЈЕДНАЧЕЊЕ ПРОТИВ ОЛИМПИЈАКОСА, СРПСКИ ШТОПЕР ГРЕШКОМ „КУМОВАО“ ИЗЈЕДНАЧУЈУЋЕМ ГОЛУ ПРОТИВ ШАХТЈОРА

Александар Митровић

        Један од највећих европских талената преузео је одговорност на почетку дуела свог Андерлехта и Олимпијакоса, извео пенал и промашио. Тачније, голман Роберто Хименез погодио је где ће лопта отићи. У том, 25. минуту, Пирејци су већ водили у Бриселу, 1:0.

        На жалост Митровића и Луке Миливојевића (преседео цео меч на клупи), шампион Белгије није успевао да погоди мрежу из бројних прилика, што је расположени Константин Митроглу немилосрдно кажњавао, у 17, 56. и 72. минуту.

        Центарфор Олимпијакоса постигао је и први и други и трећи гол за свој тим, у коначној, убедљивој победи - 3:0!

        Он је тако постао први грчки играч који је остварио хет-трик у Лиги шампиона, а други фудбалер неког клуба из своје земље.

        Пре Митроглуа, то је успео само Предраг Ђорђевић, бивши капитен Олимпијакоса и српски интернационалац, током сезоне 2002/03.

        Много више узбуђења било је на стадиону Манчестер ситија, где је шампион Европе - Бајерн победио вицепрвака Енглеске, 3:1.

        Тим из Минхена повео је 3:0 и онда допустио домаћину да се разигра и озбиљније запрети. Стрелци за Баварце у првих сат времена игре били су Франк Рибери, Томас Милер и Арјен Робен.

        Уласком Алвара Негреда уместо Едина Џека (у 57. минуту), „грађани“ су заиграли офанзивније и успели да смање предност противника. Управо је шпански нападач смањио на 1:3, док је у 86. минуту његов земљак Давид Силва погодио оквир гола из слободног ударца.

        Негредо је имао добру прилику и у 89. минуту, али главом није послао лопту у мрежу између двојице дефанзиваца Бајерна.

        Репрезентативац Србије Матија Настасић одиграо је целу утакмицу за Сити.

        Најмање неизвесности доживели су гледаоци утакмице Пари Сен Жермен - Бенфика. Шампион Француске победио је 3:0, а сва три поготка постигао је у првих пола сата. Златан Ибрахимовић постигао је два гола, а Маркињос један.

        Дрес Бенфике носило је пет српских интернационалаца - Љубомир Фејса, Немања Матић, Филип Ђуричић (почетна постава), Лазар Марковић и Миралем Сулејмани (ушли са клупе).

        За разлику од њих, Душко Тошић има разлог за задовољство. Био је стрелац, па асистент у победи ЦСКА над Викторијом (3:2).

        Јувентус је на свом стадиону ремизирао са Галатом (2:2), иако је губио, па у финиш ушао са предношћу. Реал је код куће убедљиво победио Копенхаген (4:0), Бајер је био бољи од Сосиједада (2:1), док је Шахтјор код куће изборио реми са Манчестер јунајтедом (1:1).

ЛЕВЕРКУЗЕН У „МИНУТ ДО 12“, ВИДИЋ „ПРОДАО“ ЈУНАЈТЕД

        Манчестер јунајтед је после одличне представе пре 14 дана против Леверкузена на Олд трафорду (4:2), потврдио да се у међувремену нашао у великој кризи и да Дејвид Мојес све теже контролише ситуацију.

        Почели су да греше најискуснији и поуздањи играчи славног клуба.

        Немања Видић није успео да успостави контролу над лоптом у 76. минуту, Србин је желео да је примири и тек онда одигра... Уместо да из прве отклони опасност, лопта се одбила право на ногу Тајсона, који је из близине био непогрешив. Закуцао је лопту кроз руке Де Хее у мрежу за коначних 1:1.

        „Црвени ђаволи“ су премало показали да би заслужили победу, можда нису ни тај бод. Ипак, до њега су стигли пошто се Дени Велбек врло добро снашао у казненом простору Шахтјора у 18. минуту.

        Драматично је било и у Леверкузену.

        Бајер је уписао прву победу, тачније прве бодове, док је Реал Сосиједад и даље без њих. Немци су победили 2:1, захваљујући сјајном голу Јенса Хегелера у другом минуту судијске надоканде.

        И први погодак Бајера постигнут је у судијском продужетку, али првог дела. Тада је стрелац био Симон Ролфес. Изједначио је Карлос Вела после седам минута игре у другом полувремену. Прво је промашио пенал, тачније Бернд Лено је одбранио, али је Мексиканац био спретнији у наставку акције.

ГАЛАТА ДО БОДА, ЈОШ ДВА ГОЛА РОНАЛДА

        Галатасарај је био надомак победе у Торину. Голом Дидијеа Дрогбе у 36. минуту дуго је водио, али је на крају морао да спасава и бод - 2:2.

        Јувентус је успео да преокрене преко Артура Видала и Фабија Кваљареле. Чилеанац је искористио оправдано досуђен пенал у 80, а само седам минута касније резервни нападач „старе даме“, који је већ у 26. минуту заменио повређеног Вучинића, успео је да главом постигне погодак.

        Али, предност Јувентуса није ни минут потрајала.

        Већ у наредном нападу Умут Букут је на асистенцију Дрогбе изједначио и Турцима донео први бод. По свему, ове две екипе ће и одлучити ко ће са друге позиције наставити такмичење.

        Реал је био врло сигуран против Копенхагена - 4:0. По два гола постигли су Кристијано Роналдо и Анхел Ди Марија.

РЕЗУЛТАТИ 2. КОЛА:

Група А

        Шахтјор - Манчестер јунајтед 1:1 (0:1)

        (Тајсон 76 - Велбек 18)

        Бајер Леверкузен - Реал Сосиједад 2:1 (1:0)

        (Ролфес 45+1, Хегерел 90+2 - Вела 52)

Група Б

        Јувентус - Галатасарај 2:2 (0:1)

        (ВБидал 80п, Кваљарела 87 - Дрогба 36, Булут 88)

        Реал - Копенхаген 4:0 (1:0)

        (Роналдо 21, 66, Ди Марија 71, 90+1)

Група Ц

        ПСЖ - Бенфика 3:0 (3:0)

        (Ибрахимовић 5, 31, Маркињос 25)

        Андерлехт - Олимпијакос 0:3 (0:1)

        (Митроглу 17, 56, 72)

Група Д

        ЦСКА Москва - Викторија Плзен 3:2 (2:1)

        (Тошић 19, Хонда 29, Резник 78аг - Рајторал 4, Бакош 90+1)

        Манчестер сити - Бајерн Минхен 1:3 (0:1)

        (Негредо 80 - Рибери 7, Милер 53, Робен 60)

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари