Манчестер јунајтед завршио сарадњу са Мојесом!

КАО ПРВИ НАСЛЕДНИК МОЈЕСА ПОМИЊЕ СЕ ЛЕГЕНДА КЛУБА РАЈАН ГИГС,

КОЈИ ЋЕ ЗАЈЕДНО СА НИКИЈЕМ БАТОМ ПРЕДВОДИТИ ЕКИПУ ДО КРАЈА СЕЗОНЕ

Дејвид Мојес

        Дејвид Мојес је крајем прошле сезоне преузео „врућ кромпир“ када је именован за менаџера Манчестер јунајтеда, али се после непуних годину дана показало да није био добро решење за клуб.

        Клуб са Олд Трафорда данас је и званично објавио оно о чему се шушкало данима, а то је да је са Мојесом завршена сарадња.

        Клуб је саопштио да Мојес више није менаџер Јунајтеда, и захвалио му се „на напорном раду, поштењу и интегритету којим је радио“.

        Манчестер јунајтед ове сезоне, након одласка легендарног сер Алекса Фергусона, није остварио очекиване резултате, претрпео је 11 пораза и налази се на седмом месту на табели Премијер лиге и четири кола пре краја првенства за првопласираним Ливерпулом заостаје 23 бода.

        После пораза од Евертона у недељу (0:2) изгубио је шансе да се пласира у Лигу шампиона, први пут у последње две деценије.

        Клуб са Олд Трафорда ове сезоне је такмичење у Лиги шампиона завршио у четвртфиналу, пошто га је елиминисао актуелни шампион Бајерн из Минхена.

        Мојес, који је претходно тренирао Евертон, са Манчестер јунајтедом летос је потписао шестогодишњи уговор и први је тренер после Рона Еткинсона 1986. којег је Јунајтед отпустио.

        Енглески медији пренели су да су осим шкотског менаџера клуб напустили и његови сарадници из стручног штаба Стив Раунд и Џими Лумсден.

        Као први наследник Мојеса помиње се легенда клуба Рајан Гигс, који ће заједно са Никијем Батом предводити екипу до краја сезоне, док су потенцијални кандидати за клубу Јунајтеда и селектор Холандије Луј ван Гал, као и тренери Борусије из Дортмунда Јирген Клоп и Дијего Симеоне, који предводи Атлетико Мадрид.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари