Митровић: Можемо да освојимо Белгију

ДОШЛИ СМО ОВДЕ ДА ПОБЕДИМО И ТАКО ЋЕМО УЋИ У УТАКМИЦУ,

БЕЗ СТРАХА, БЕЗ ПАРДОНА, СА ВЕРОМ У СЕБЕ

Александар Митровић

           СМЕШТЕНА близу Брисела, у тишини шуме Соањ која омогућава мир и добру припрему за велико искушење против домаћина, млада репрезентација Србије броји сате до меча са Белгијом који може да нас приближи или удаљи од зацртаног циља, пласмана на ЕП у Чешкој.

           У хотелу „Долче ла Хулпе“ где бораве наше репрезентативци, селектор Радован Ћурчић комплетирао је састав, а момак који се показао као прави домаћин саиграчима је Александар Митровић, нападач Андерлехта. Највећа инвестиција у историји бриселског клуба је и највећа претња Белгији, свестан да управо он може бити тас на ваги у Леувену.

           - Да ли можемо да победимо Белгију? Зашто не бисмо могли?Мислим да имамо врло квалитетну репрезентацију, истина били бисмо још јачи да су са нама Матија и Лазар, али добро, кога нема без њега се може и мора. Ми, дакле, можемо, а и морамо да добијемо ову утакмицу. Показали смо у првом мечу да имамо снаге и знања да им се супротставимо, делиле су нас секунде до победе, али догодио се кошаркашки сценарио и збиља нам је тешко пало то изједначење. Пред нама је нових 90 минута, дошли смо овде да победимо и тако ћемо ући у утакмицу. Без страха, без пардона, са вером у себе - истиче сјајни Александар Митровић.

           Андерлехт даје неколико младих репрезентативаца, биће ватре у Леувену.

           -Причао сам са Пратом, Бруном... И они се надају победи, али види се огроман респект према нашој селекцији. Распитују се да ли ћемо бити комплетни, осећа се велика тензија. Истина је да њима одговара и бод, али знамо сви да су ово утакмице са три знака. Мислим да им је одбрана слабији део тима и наша велика шанса. Лукаку неће играти, Маланда такође, а он је играч који много вреди на средини терена. Без обзира, опет су веома моћни, али понављам, све зависи само од нас. Уколико поновимо издање из Милановца, првих 45 минута, неће бити проблема - закључио је Александар Митровић.

ЈОЈИЋ: ХОЋЕМО СВА ТРИ БОДА

           ПРЕД вама је прва меч-лопта?

           - Свесни смо тога, међутим, имамо квалитет да победимо Белгију. Имамо искуство и с њима и са Италијанима. Белгија зна да гази ритмом, али је сваки исход могућ - не оставља дилему Јојић.

ГРУПА 9, 5. МАРТ

           С. Ирска - Италија (17.00)
           Белгија - Србија (18.00)
 
           1. Белгија 6 4 1 1 9:4 13
           2. Србија 5 3 1 1 9:6 10
           3. Италија 5 3 0 2 7:4 9
           4. Кипар 6 2 0 4 6:8 6
           5. С. Ирска 6 1 0 5 2:11 3
 

           Наредни мечеви: Италија - Србија (5.9.), Кипар - Белгија (5.9), С. Ирска - Србија (9.9.), Италија - Кипар (9.9.)

           Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари