Мурињо: Зашто ово радите Манчестер ситију?

МЕНАЏЕР ЧЕЛСИЈА КРЕНУО ЈЕ У НОВУ МИСИЈУ

И ОВОГ ПУТА НЕ РАТУЈЕ САМО ЗА СВОЈ КЛУБ, ВЕЋ И ЗА РИВАЛЕ

         Ретко када ћете видети или чути Жозеа Муриња да говори у прилог клубова које не води у том тренутку и да се бори за права осталих.

         Овог пута, 51-годишњи португалски маг фудбала победио је себе и стао у одбрану не само Челсија, већ и свог највећег ривала у борби за титулу првака Енглеске ове сезоне, Манчестер ситија.

         Мурињо се побунио због начина на који Премијер лига одређује сатницу одигравања мечева, не обазирући се на наступе својих клубова у Европи и акумулацију умора. Сматра да се то ради нерационално и на сопствену штету, а као пример наводи распоред Ситија у претходних шест дана.

         Уз то, предлаже и увођење новог термина за одигравање мечева...

         „Зашто не играмо једну утакмицу петком увече? Шта би се променило? Ништа! Трибине би биле крцате, атмосфера сјајна, све би било исто. То би био једини меч у том термину на телевизиј и рејтинг преноса би био фантастичан. Сви би гледали...“, каже Мурињо и потом додаје:

         „Да ли би то било добро за Челси? Да! Да ли би то било добро за енглески фудбал? Да!“

         Мурињов тим игра редовно коло Премијер лиге у суботу поподне, а већ у уторак има реванш меч осмине финала Лиге шампиона, када му у госте долази Галатасарај. У првој утакмици било је 1:1 и очекује се велика борба на „Стамфорд бриџу“.

         Док су два енглеска клуба већ елиминисана у осмини финала, прво Арсенал, па Манчестер сити, Мурињо сматра да би Енглези требало да пруже више подршке својим клубовима у евро-куповима.

         Конкретно, Турци су дозволили Галати да своју лигашку утакмицу одигра у петак увече, што је тим Роберта Манћинија отаљао ремијем без голова против Карабуркспора.

         Популарни „Му“ каже да Челсијев пример није толико драстичан, колико оно што се догодило Ситију у претходних шест дана.

         „Апсолутно не разумем због чега терају Сити да игра у суботу? И ово причам супротно својим жељама, јер су ми они ривали и, да је до мене, било би још боље да су играли у петак. Али, будимо реални... Покушавам да постигнем нешто за све нас у Премијер лиги, не само за себе. Не разумем зашто тим који је елиминисан из Европе у суботу увече, у гостима, игра већ у суботу и то у термину од 12.45 (13.45 по нашем времену)?

         Потом је додао:

         „Ево, зашто ми нисмо играли у 12.45, а Сити у нашем термину од 17.30?“

         Мурињо је подсетио да је Фудбалска асоцијација Енглеске „увалила коску“ Ситију и пре путовања у Барселону на реванш осмине финала, тако што је четвртфинални дуел ФА купа са Виганом заказала за недељу поподне!

         „И то је било без икаквог разлога, зашто су морали да играју у недељу?“, пита се Мурињо и констатује да је тим Мануела Пелегринија тако приморан да одигра три утакмице у три различита такмичења у само шест дана, а могао је у осам!

         Шта год мислили о њему, у овом случају је потпуно у праву...

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари