Ослабљена Борусија дочекује Бајерн

У ПРВЕНСТВУ ИТАЛИЈЕ САМПДОРИЈА СА МИХАЈЛОВИЋЕМ НА КЛУПИ ДОЧЕКУЈЕ ЛАЦИО, ЛИВЕРПУЛ ГОСТ ЕВЕРТОНА

        Два најбоља немачка тима Борусија и Бајерн, која су обележила и прошлогодишњу Лигу шампиона, састају се вечерас на стадиону „Вестфален” у 13. колу Бундеслиге. Првак Европе је у благој предности јер још нема пораз, а остварио је десет победа и два ремија. С друге стране „милионери” имају девет победа, реми и два пораза.

        Тим из Дортмунда неће моћи да рачуна на повређене одбрамбене играче Суботића, Хумелса и Шмелцера, али је појачан Мануелом Фридрихом који је недавно потписао уговор.

        - Морамо да покажемо све што знамо, како на терену, тако и на трибинама. У утакмицама са Бајерном све је могуће. Свако од нас има право да захтева максимум од остатка тима - изјавио је тренер Борусије Јирген Клоп.

        Марио Геце играће под посебним притиском јер ће наступити против некадашњег клуба са којим је освојио титулу првака Немачке. Један од челних људи „милионера” Михаел Цорк замолио је навијаче да не звижде свом бившем играчу када изађе на терен. Геце је летос прешао у Бајерн за 37 милиона евра. Његовим стопама би могао да пође и најбољи играч Борусије Роберт Левандовски за кога се писало да ће у летњем прелазном року појачати првака Европе и Немачке као слободан играч.

        Тренер Бавараца Ђосеп Гвардиола неће моћи да рачуна на свог најбољег фудбалера Франка Риберија који је повредио ребро играјући за Француску у мечу баража за Светско првенство против Украјине. Колико значи за Бајерн показује и податак да је ове сезоне одиграо 21 утакмицу у свим такмичењима, забележио десет голова и 12 асистенција.

        - Разочаран сам. Али, сигуран сам да ће се овога пута моја екипа добро снаћи и без мене - рекао је Рибери.

        Бајерн је у прошлом колу после победе против Аугзбурга дошао до 37. меча узастопно без пораза и тако оборио рекорд Хамбурга из 1983. Баварци су последњи пут поражени од Бајера 28. октобра прошле године.

        Фудбалер Бајерна Томас Милер изјавио је да поштује домаћина, али да се нада победи свог тима.

        - Ово није обична утакмица за нас. Гостовање у Дортмунду је увек занимљиво, али идемо тамо са циљем да победимо. Домаћи тим је ослабљен повредама, али они не зависе од појединих играча јер имају свој систем игре.

        Финалисти Лиге шампиона су се већ састали ове сезоне у финалу Суперкупа и тада је Борусија победила са 4:2. Бајерн је први на табели са четири бода више у односу на другопласирану Борусију.

        Што се тиче Првенства Италије, бивши селектор Србије Синиша Михајловић дебитоваће сутра на клупи Сампдорије против Лација. Михајловић је наступао за обе екипе, у тиму из Ђенове од 1994. до 1998, а затим је прешао у римски клуб за који је играо до 2004, са којим је између осталог освојио и Куп Уефе. Сампдорија се налази на 18. месту са само девет бодова из дванаест утакмица.

        У Енглеској у градском дербију састају се Евертон и Ливерпул. Гост је благи фаворит јер се налази на другом месту на табели са само два бода мање од водећег Арсенала и после доста година се поново бори за титулу у Премијер лиги. Домаћи тим се налази на деоби петог места са Манчестер јунајтедом. Последња утакмица ова два тима завршена је без голова.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари