Партизан-Бешикташ као тест интелигенције...

ЗБОГ ПОТЕНЦИЈАЛНИХ ДЕШАВАЊА НА ТРИБИНАМА, ПОГЛЕДИ ИЗ UEFA БИЋЕ УСМЕРЕНИ КА БЕОГРАДУ У ИШЧЕКИВАЊУ НАШЕ НОВЕ ГРЕШКЕ

Пише: ЗОРАН СТОЈАДИНОВИЋ

         Навијачи Партизана полагаће вечерас тест интелигенције! Ако положе и не одреагују на најављене провокације турских хулигана, могли би ко зна који пут да буду 12. играч клуба који воле.

         Али, ако било којом реакцијом узврате - постаће несвесно џелати српског фудбала на UEFA стрелишту са којег су сви погледи упрти ка Београду у ишчекивању наше нове грешке.

         Игром случаја или судбине, у дану кад Дисциплинска комисија UEFA одлучује о кажњавању свих нас у Србији због испада групе хулигана који су ушли на терен после осмишљене провокације Албанаца, Партизан се састаје са Бешикташом на истом стадиону.

         И не због фудбалских квалитета, него потенцијалних дешавања на трибинама, погледи из UEFA биће усмерени ка Београду, а не Солуну, Ријеци, Глазгову или Лондону. С обзиром да су српски клубови, као и ФСС искусили све врсте казни, јасно је да избацивање из такмичења постаје једина опција дисциплинаца из Ниона.

         Мора ли до тога да дође? Не мора, наравно. И не треба!

         Због чега уопште уместо о тактици размишљамо о незамисливом у цивилизованом свету?

         Зато што ни противничке аутоголове не знамо да искористимо и победимо.

         Зато што нисмо научили лекцију из Ђенове коју су нам сервирали Италијани свесним пуштањем хулигана да прекину меч...

         Зато што смо дозволили да нас усред Београда и то лансирањем дрона са цркве у коју се заклињемо, албански националисти испровоцирају да покажемо све своје слабости.

         Зато што више не можемо ни да замислимо шта некоме на трибинама може да падне на памет у тренуцима кад мрзи цео свет, све око себе и лажно воли клуб који нема новца за плате и премије својим играчима, али мора да плати 40.000 евра колико износи само последња казна.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари