Партизан и Војводина добили лиценце UEFA

ДРУГОСТЕПЕНО ТЕЛО У ПОСТУПКУ ЛИЦЕНЦИРАЊА ЗАСЕДАЛО ДВА ДАНА

ДА БИ ПОТОМ БИЛА ДОНЕТА ОДЛУКА

        Фудбалски клубови Партизан и Војводина испунили су све услове за добијање лиценце за учешће у такмичењима у организацији UEFA (Лига Европе), констатовала је Комисија за жалбе ФСС.

        Другостепено тело у поступку лиценцирања заседало је два дана због „обимности докумената и доказа који су достављени у жалбама клубова“, да би потом била донета одлука да се Партизану и Војводини да „зелено светло“ за представљање Србије и српског фудбала у Лиги Европе.

       „Увидом у достављену документацију, Комисија је једногласно одлучила да се, на основу доказа о испуњеност критеријума, изда лиценца ФК Партизан и ФК Војводина који су у потпуности испунили свих пет критеријума. Лиценца није издата ФК Борац због неиспуњења финансијских критеријума, док су остали клубови одустали од својих жалби, па сходно томе и од поступка лиценцирања за такмичења у организацији UEFA“, наводи се на сајту ФСС.

        Закључак Комисије за жалбе је да је издато укупно четири лиценце и то - Црвеној звезди, Чукаричком (они су добили раније, односно у првостепеном одлучивању), Партизану и Војводини.

        Звезда ће играти у квалификацијама за Лигу шампиона, а Партизан, Чукарички и Војводина у квалификацијама за Лигу Европе. Жреб за Лигу Европе је 20. јуна.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари