Претресани фудбалери Партизана уочи дербија

КАДА ВЕЋ БАКЉЕ НИСУ ПРОНАЂЕНЕ У ТОРБАМА ЕКОНОМА И ЦЕНТАРФОРА,

А ОЧИТО ДА ЦЕО КОНТИГЕНТ НИЈЕ БИО САКРИВЕН У ТОАЛЕТУ, ГДЕ ЈЕСТЕ?

Бакљада на 146. дербију

        Претрес или преглед, свеједно, тек циљ је исти - обавља га полиција због проналажења предмета погодних за напад или самоповређивање, услед сумње да их одређена особа поседује. За први је потребан судски налог, за други само индиције…

        Код фудбалера Партизана, уочи 146. вечитог дербија са Црвеном звездом, у спортским торбама са којима су кренули на свој стадион од предмета за напад пронађене су само - копачке! И на терену, судећи по резултату против најљућег ривала, сложићете се, биле су опасне…

        Дерби, с култом празника, светковине, бренда, „нико нема што Србин имаде” - мамац за иностране медије и идеална прилика да пошаљемо лепу слику у свет.

        Изузев голова за евровизијску размену, једног више управо у режији Партизана, камере Си-ен-ена, Руше тудеј, Ал џазире, емитовале су још један „леп” сигнал: бљештаво небо над Београдом, продукт трибина украшених сјајем безброј бакљи. Једна, са севера, где их је „ненадано” било и највише, умало да запали леђа узданице Црвене звезде!?

        Ко их је унео, ако нису фудбалери Партизана? Или чланови управе шампиона за које се кроз медије безразложно сумњало да са тифозима спремају прекид утакмице, у консталацији минуса за Црвеном звездом и кад им то никако не би ишло у прилог?

        Када већ бакље нису пронађене у торбама економа и центарфора, а очито да цео контигент није био сакривен у тоалету, где јесте? Да ли можда у оном фамозном комбију кога је чаршија видела пре годину и по дана како несметано крстари до потом запаљеног југа Маракане?

        Фудбалери Партизана, неки сигурно и први пут изложени претресу, осим незаслужено наметнутог осећаја горчине - „па нисмо ми хулигани”, заслужују барем одговор на питање: откуд онда и ко је унео силне бакље, ако су већ надлежни добро одрадили посао?

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари