Пријатељски дуел „Орлова” са Русијом у Дубаију

БАНЕ ИВАНОВИЋ: ЗА НАС СУ ПОЧЕЛЕ КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА „ЕВРО 2016”

Бранислав Ивановић

        Уместо да већ сада полако размишљамо о предстојећем жребу за Бразил, или у лошијој варијанти да се спремамо за бараж мечеве (15. и 19. новембра) који победнике  идућег лета воде на Мундијал у земљи фудбала, Србија је принуђена да далеко од свог дома буде само обичан спаринг партнер репрезентацији која је тај циљ већ одавно остварила.

        Фудбалска експедиција „орлова” отпутовала је јуче у Дубаји где је у петак по средњеевропском времену од 17.30 часова очекује пријатељски сусрет са Русијом. Ова утакмица ће заправо, не рачунајући сусрет са селекцијом новинара идућег уторка у Ужицу, бити последња за Србију у овој години, ко зна можда и за селектора Михајловића, чији статус још увек није решен.

        За капитена Бранислава Ивановића квалификације за „Евро 2016” у Француској су одавно почеле,  заправо оног часа када је наша репрезентација изгубила све шансе да се домогне Бразила.

        - У ситуацију у којој смо тренутно свака утакмица добро дође - каже наш капитен и фудбалер Челзија. - Свака провера је добра, још када је испред нас јак ривал као што је Русија, онда је то свакако пун погодак. Од момента када смо изгубили шансу да се нађемо у Бразилу за нас су почеле квалификације.

        Одбрамбени играч Манчестер ситија Александар Коларов сматра да Србија не треба да одступи од свог главног опредељења, да игра офанзивно као и до сада:

        - Наш приступ се не мења. респектујемо противника који је изборио пласман на Мундијал.

        Многи сматрају да би сусрет у Дубаију могао да значи и опроштај Синише Михајловића од клупе Србије. Поједини италијански медији га већ „селе” у Ђенову, на клупу Сампдорије, мада је и екипа Кјева остала без тренера. Ипак, већина репрезентативаца сматра да селектор треба да настави започети посао, без обзира на резултатски неуспех у квалификацијама.

        - У последњим утакмицама играмо све боље. Михајловић је изгледа нашао праву формулу - сматра везиста Андерлехта Лука Миливојевић.

        За Филипа Ђуричића дуел са Русијом има посебан такмичарски значај.

        - Импонује ми да играм против Русије, пласирали су се на Светско првенство, имају врхунске играче, играмо у Дубаију. Зашто бисмо имали негативан приступ према овој утакмици.

        Нема сумње да је противник атрактиван, место на коме ће се одиграти пријатељска утакмица такође. Наравно, не треба заборавити ни финансијски моменат, јер ће се у касу ФСС слити доста новца, али, шта то све вреди када смо само обични спаринг партнери…

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари