Растерећено у Кардифу, вечерас Велс - Србија

НАША ФУДБАЛСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА С ПРИНУДНИМ САСТАВОМ

- ЂОРЂЕВИЋ УМЕСТО МИТРОВИЋА У НАПАДУ

        Србија и Велс су одавно изгубили шансу да се нађу на Светском првенству догодине у Бразилу. Вечерашња утакмица (20,45 часова, ТВ Прва) на стадиону с 27.000 места у Кардифу, на којем игра истоимени тим, нови члан најбољег енглеског фудбалског друштва, само је меч за престиж и ништа више од тога. Наши домаћини добро памте пораз у Новом Саду, а нама је та утакмица остала у пријатном сећању и због добре и полетне игре и због сјајног резултата (6:1). Уместо да одатле, практично од почетка квалификација, ухватимо залет, задесили су нас многобројни проблеми, неочекивани неуспеси против Белгије у Београду и Македоније у Скопљу, а пораз у Загребу распршио је све наде.

        Репрезентација је отпутовала на Острво с принудним саставом, без Матића, Тошића, Суботића, Митровића и Сулејманија. Селектор Михајловић није звао нове играче, јер за то и није имао велику потребу.

        - Практично ни једну утакмицу нисмо одиграли у најјачем саставу. И овог пута повреде су нас омеле да против Велшана изађемо с најбољим играчима. С обзиром да познајемо ривала и његове могућности, као и они наше, сматрам да ће бити потпуно отворено и лепо за гледање - рекао је Михајловић.

        На голу ће остати Стојковић, а у одбрани Ивановић, Настасић и Коларов. Уместо Суботића у последњи бедем ће и Бишевац. На средини терена уместо Матића, који је ономад против Хрватске оставио сјајан утисак, али је добио црвени картон, могао би да заигра Радовановић или Миливојевић, који би с Петровићем, Тадићем, Ђуричићем и Лазаром Марковићем помагао Ђорђевићу у нападу.

        - Жао ми је што Матић није уз екипу, јер је заиста оставио снажан утисак у претходној утакмици. Показао је да је модеран играч и да има одличан радијус кретања. Србија је с њим сасвим друга екипа. На селектору је да се определи ко ће да игра уместо њега - казао је Радовановић.

        Највећа непознаница уочи вечерашњег сусрета јесте Герет Бејл, кога је Реал у минулом прелазном року платио Тотенхему 100 милиона евра, што је нови светски рекорд у трансферима. Једни тврде да готово сигурно неће играти, док други тврде супротно.

        Стадион: Кардиф сити. Судија: Марцинијак (Пољска)

        ВЕЛС: Хенеси, Ирдлеј, Девис, Колинс, Вилијама, Колисон, Ремзи, Белами, Ален, Бејл.

        СРБИЈА: Стојковић, Ивановић, Бишевац, Настасић, Коларов, Радовановић, Тадић, Ђуричић, Петровић, Марковић, Ђорђевић.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари