Русија за светско првенство у фудбалу 2018. гради пет нових стадиона

МОСКВА О МУНДИЈАЛУ У СВОЈОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ

ДОНОСИ ПОСЕБАН ЗАКОН

Макета обновљеног стадиона Ростова на Дону

  • Нови стадиони се граде у Санкт Петербургу, Казању, Саранску, Сочију и у Москви (који ће касније припасти познатом фудбалском клубу Спартак)
  • Русија ће гостима и учесницима шампионата понудити 64 хотела са фудбалским теренима и допунском инфраструктуром, као и 60 терена за тренинге непосредно уз саме стадионе
  • Ниво цена у хотелима - које ће важити месец пре почетка и месец после - одредиће влада Русије
  • Организатори шампионата рачунају да ће за светско првенство у фудбалу продати 3.109.000 карата и да ће Русију посетити 1,525 милиона странаца, док ће карте за утакмице купити сваки трећи -  односно 500 хиљада гостију из иностранства

        РУСИЈА ће за светско првенство у фудбалу - чији је организатор 2018. године - изградити и оспособити најмање 12 стадиона. А да ће на мундијалу продати 3.109.000 карата.

        Тренутно се, како је саопштило Министарство спорта и туризма РФ, гради пет нових: у Санкт Петербургу, Казању, Саранску, Сочију и у Москви (који ће касније припасти познатом фудбалском клубу Спартак). Сви остали биће темељно модернизовани, међу њима и светски познати московски олимпијски стадион Лужники.

        Судећи према нацрту Закона о светском првенству 2018, који треба да буде усвојен на самом почетку 2012, Русија ће гостима и учесницима шампионата понудити 64 хотела са фудбалским теренима и допунском инфраструктуром, као и 60 терена за тренинге непосредно уз саме стадионе.

        Ниво цена у хотелима за време Купа Конфедерације 2017. године и Светског првенства, које ће важити месец пре почетка и месец после, одредиће влада Русије.

        Поменутим законским пројектом, Русија ће за све посетиоце и госте из иностранства увести ублажени режим преласка државне границе. Без плаћања визних такси, а роба коју буду уносили биће ослобођена царина и такси.

        Пет месеци пре почетка такмичења (осим светског првенства у фудбалу 2018. године, одржава се и Куп Конфедерација 2017. године) биће активиран безвизни режим.  

        Организатори шампионата рачунају да ће светско првенство у фудбалу у Русији посетити 1,525 милиона странаца, док ће карте за утакмице купити сваки трећи -  односно 500 хиљада гостију из иностранства.

        Странцима који буду укључени у организацију Светског првенства неће бити потребне никакве посебне дозволе руске Федералне миграционе службе. Истина, за Таџикистанце и Узбекистанце који већ раде на изградњи и модернизацији руских стадиона за 2018. ова олакшица неће важити јер они немају никакве везе с ФИФА.  

        ФИФА и њени партнери имаће олакшавајући порески режим, као нпр. право на продају сувенира без уплате ПДВ-а.

        Русија је преузела обавезу да ФИФА обезбеди пренос свих утакмица и сву неопходну телевизијску опрему и телекомуникациону инфраструктуру.

        Сагласила се и да свим гледаоцима са купљеном картом обезбеди бесплатан превоз по земљи шинобусима, аутобусима и возовима, чак и до удаљених дестинација. Ова погодност ће бити на снази 18 часова пре и после фудбалског меча, али у категорији „другог разреда“.

НАВИЈАЧИМА ИЗ СВЕТА - 47 ОДСТО КАРАТА

        Карте за мундијал у Русији биће подељене по овом кључу: навијачима из света - 47 одсто, навијачима из Русије - 45 одсто, а контигент ФИФА - осам одсто.

ПРЕВЕШЋЕ БЕЗМАЛО 1,9 МИЛИОНА ПУТНИКА

        Руско Министарства спорта и туризма процењује да ће у време шампионата националне железнице превести 1,3 милиона људи, а да ће још око 570 хиљада користити друмски превоз. Држава ће транспортним фирмама за изгубљену добит исплатити 5.507 милиона рубаља (131,1 милион евра) надокнаде.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари