Солун домаћин утакмице Србија-Албанија?

ИАКО БИ ОВО БИЛО ИДЕАЛНО РЕШЕЊЕ ЗА СРБИЈУ,

ТЕШКО ДА ЋЕ ОВАЈ ГРЧКИ ГРАД БИТИ ИЗАБРАН КАО ДОМАЋИН

        Грчки град Солун понудио је данас да буде домаћин фудбалског меча квалификација за првенство Европе између Србије и Албаније који је прошле недеље прекинут због инцидената изазваних пуштањем дрона са заставом такозване „Велике Албаније“.

        Градоначелник Солуна Јанис Бутарис рекао је да је од Градског већа затражио да размотри овај предлог, пренеле су агенције.

        Градоначелник Солуна рекао је да би играње утакмице на неутралном терену смањило тензије између Србије и Албаније.

        Овај предлог тешко да ће проћи кроз органе UEFA, односно мало је вероватно да ће добити „зелено светло“. Солун је град познат као један од омиљених међу Србима, а не треба ни подсећати да је из тог града Фудбалски клуб ПАОК, чији навијачи имају братске односе са навијачима Партизана - Гробарима.

        Иако би ово било идеално решење за Србију (наравно, ако UEFA донесе одлуку да се игра на неутралном терену), тешко да ће Солун бити изабран као град-домаћин.

        Дисциплинска комисија UEFA у четвртак, 23. октобра, требало би да донесе одлуку о регистрацији утакмице, као и о казнама за Савезе и појединце. Могуће је да ће доношење одлуке бити одложено за који дан.

        Утакмица између Србије и Албаније прекинута је у 41. минуту након инцидената који су уследили због провокације гостију са беспилотном летелицом, дроном, која је носила заставу тзв. Велике Албаније и каснијег утрчавања навијача на терен.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари