Србија не пролази групу, Бразил првак света

ПРЕ МЕСЕЦ-ДВА НЕМАЧКА ЈЕ БИЛА ГЛАВНИ ФАВОРИТ, АЛИ УСЛЕД ЛОШИЈЕ ФОРМЕ ТОКОМ ПРИПРЕМАМА…

 

        Светско првенство у фудбалу креће за тачно недељу дана, а ми вам доносимо занимљиву причу шта би се десило када би сви фаворити победили на својим утакмицама.

        Репрезентација Србије као првопласирана пласирала се на Мундијал, међутим у групи Е кладионице дају мало већу предност Швајцарској.

        Бразил је ту (у групи) без премца главни, док се Костарики дају најмање шансе, иако је то репрезентација која пре четири године умало прошла у полуфинале највећег планетарног догађаја.

        Из овога се изводи да из групе Е у нокаут фазу пролазе Бразил и Швајцарска, док би Србија морала да се задовољи трећим местом.

        Када је реч о осталима из групе А даље пролазе Уругвај и Русија, Б - Португал и Шпанија, Ц - Француска и Данска, Д - Аргентина и Хрватска, Ф - Немачка и Мексико, Г - Белгија и Енглеска, односно Х - Пољска и Колумбија.

        У нокаут фази, Португал би избацио Уругвај, Хрватска би била елиминисана од Француске, као и Мексико од Бразила и Пољска од Белгије.

        На другој страни жреба Шпанија је фаворит против домаћина Русије што значи да пролази даље, Аргентина избацује Данску, Немачка би била боља од Швајцарске, док би Енглези савладали Колумбију.

        У четвртини финала бисмо онда гледали праве класике - Португал-Француска, Бразил-Белгија, Шпанија-Аргентина, Немачка-Енглеска - а даље би прошли „Триколори“, „Селесао“, „Црвена фурија“ и „Панцери“.

        У великом финалу на програму би била реприза прошлогодишњег полуфинала и према квотама Бразил би се осветио Немачкој и постао шампион света.

        Пре месец-два Немачка је била главни фаворит, али услед лошије форме током припремама квота на њих је порасла и Бразил је сада главни фаворит за титулу.

        Наравно, фудбал је прелепа игра баш зато што се дешавају изненађења, већа или мање, и шансе да се овакав жреб види су минималне, али свакако је занимљиво видети „шта би било кад би било“. Светско првенство у Русији на програму је од 14. јуна до 15. јула.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари