Србија у Кардифу убедљиво савладала Велс са 3:0

А ГРУПA КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА СП У БРАЗИЛУ, СТРЕЛЦИ ФИЛИП ЂОРЂЕВИЋ У 8., АЛЕКСАНДАР КОЛАРОВ У 38. И ЛАЗАР МАРКОВИЋ У 56. МИНУТУ

Лазар Марковић

        СРБИЈА је марка за Велс у овом тренутку, после 6:1 у Новом Саду, надмоћно су прегазили траву „Кардиф ситија“ и победом од 3:0 (2:0) остали на трећој позицији у Групи А. После добрих партија против Колумбије и Хрватске, дуел са Велшанима требало је да потврди тезу свих у ФСС, али и селектора Синише Михајловића и играча, да овај тим Србије има светлу будућност, да полако усваја обрисе модерне игре и уме да побеђује. И без неколико важних играча, „орлови“ су у Велсу деловали као озбиљан тим, јер су квалитетнији и појединачно и колективно, технички супериорни над домаћином који је без Герета Бејла био више него слаб. За анализу је што смо против острвских екипа освојили 10 бодова...

        У страху су велике очи, па макар неко носио надимак „змај“. Велшани су се толико уплашили репризе „Карађорђа“ да су на мегдан Србији уместо по традицији, храбро и бескомпромисно изашли бојажљиво, несигурно што је уз чињеницу да је и публика била „млака пегла“ Србија мирном игром лако преточила у вођство на полувремену, али само од 2:0. То „само“ је последица неефикасности јер су „орлови“ по старом добром рецепту из ових квалификација промашили још четири зицера!

        Пресинг је изродио грешку домаћина већ у 3. минуту, кад је на пас Фејсе, са десетак метара Лазар Марковић гађао преко пречке. Била је то увертира за вођство и за прве звиждуке навијача „змајева“. Коларов и Марковић су изиграли Гантера, ас Манчестер ситија је сјајно центрирао са леве стране, Ђуричићев ударац главом је Михил одбранио, али не и лоб главом Филипа Ђорђевића.

        Рамзи и Белами су са Воуксом покушавали да повежу Велс, али је то било „танко“ да би се угрозио Стојковић, коме је срце задрхтало само у 40. минуту кад је лопта прохујала поред стативе. А, на другој страни Радовановић је извео корнер по земљи, Тадић је шитурао, а да Србија не поведе 2:0 у најбољој намери је спречио - Ивановић. Могао је капитен „орлова“ све то да исправи после корнера Коларова али је био за мало непрецизан. Фејса се обрукао јер је са десетак метара уместо супротног угла побољшао статистику одбрана Михила, да би играч утакмице Александар Коларов са 25 метара испалио пројектил који је Михил погледом испаратио у мрежу. Трећи гол у квалификацијама заменика капитена, а други у мрежи „змајева“.

        Трећи гол је Србији доносио мирну завршницу, а гол у мрежи Стојковића отварао неку наду домаћину. Догодило се ово прво, после силних заламања Тадића, па његовог шута и одбране Михила, Лазар Марковић се коначно уписао у стрелце у квалификацијама. И ставио тачку на победу. А, онда је „Кардиф сити“ експлодирао јер је у 58. минуту у игру ушао Герет Бејл. Можда Велшани имају слабу селекцију, али имају најскупљег играча на свету. Али момку од „100 милиона“ Стојковић није дозволио да још једном подигне публику на ноге...

        После пораза Македоније на свом терену од Шкотске, Србија је све ближа да заврши квалификације као трећепласирана.

ВЕЛС - СРБИЈА 0:3 (0:2)

        СТРЕЛЦИ: Ђорђевић у 8, Коларов у 38 и Марковић у 55. минуту. Стадион: Кардиф сити. Гледалаца: 10.293. Судија: Шимон Марсиниак (Пољска) 7. Жути картон: Фејса (Србија).

        ВЕЛС: Михил 6,5 - Гантер 5, Габидон 5, Дејвис 5, Метјус 5 - Крофтс 5 (од 58. Воан 5,5), Кинг 5 (од 58. Бејл 7) - Белами 6, Рамзи 6,5, Ледли 5,5 (од 75. Робсон-Кану ) - Воукс 6.

        СРБИЈА: Стојковић 7 - Ивановић 7,5, Бишевац 7, Настасић 7, Коларов 8 - Радовановић 7 (од 67. Миливојевић), Фејса 6,5 (од 89. Петровић) - Тадић 7 (од 88. Крстичић), Ћуричић 6,5, Л. Марковић 7,5 - Ђорђевић 7.

        ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Александар Коларов (Србија).

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари