Срђан Обрадовић: Поново бих свирао пенал

ПО ИЗЛАСКУ ИЗ ПРИТВОРА ОКРУЖНОГ ЗАТВОРА У НОВОМ САДУ, У КОМ ЈЕ ПРОВЕО НЕШТО МАЊЕ ОД 30 ДАНА

        У ТОМ тренутку ја сам видео пенал и зато сам свирао казнени ударац. На месту на ком сам стајао, видео сам да је рука играча била спуштена. Зато сам мислио да је било играње руком, и латио се пиштаљке.

        Дан по изласку из притвора Окружног затвора у Новом Саду, у ком је провео нешто мање од 30 дана, ово у ексклузивном разговору за „Новости“, каже Срђан Обрадовић, фудбалски судија из Јагодине, осумњичен да је злоупотребио службени положај на мечу између Спартака из Суботице и нишког Радничког, одиграном 13. маја у Суботици.

        После готово месец дана од фудбалског сусрета, Обрадовић каже да би, када би се и данас нашао на истој позицији на терену и видео идентичну ситуацију, сигурно поново свирао пенал.

        - Видео сам играње руком - категоричан је Обрадовић, који 17 година дели правду на фудбалским мечевима, а Суперлигу седму сезону.

        Обрадовић објашњава да му је у моменту када је досудио казнени ударац, пришао капитен Радничког и питао га да ли је сигуран да је био пенал, на шта му је овај одговорио да јесте, јер је видео играње руком.

        Одговарајући на наше питање да ли се осећа као жртвено јагње, Обрадовић је само кратко рекао, да ко ради, тај и греши.

        Обрадовићева злоупотреба се, како сазнајемо, огледа у томе што је свирао пенал за домаћу екипу и на тај начин, како се сумња, суботичком прволигашу прибавио корист, односно бодове. Досуђивањем тог пенала је, наводно, оштетио фудбалере Радничког. Ова два тима су се, иначе, „борила“ за треће место, позицију на табели која води у квалификације за Лигу Европе.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари