Српкиње играле нерешено са Аустријанкама

ПРОШЛОГ СЕПТЕМБРА У СРБИЈИ, СЕЛЕКЦИЈА АУСТРИЈЕ У ЖЕНСКОМ ФУДБАЛУ САВЛАДАЛА НАШ ТИМ СА 4:0

        Репрезентација Србије у женском фудбалу изборила је реми против Аустрије у квалификацијама за Светско првенство.

        Против фаворизованих фудбалерки Аустрије, српска селекција успела је да освоји једна бод након што је сусрет у Мариа Енцерсдорфу, покрај Беча, завршена резултатом од 1:1 (1:1).

        Србија је, захваљујући Марији Радојичић веома брзо дошла у вођство.

        Већ у петој минути наша репрезентативка успела је да матира противничког голмана и српски тим доведе у вођство.

        Након на кратко одбрањеног шута са стране је Радојичић са око 12 метара била слободна и јаким шутом лопту послала у мрежу.

        Брзи гол Србије изненадио је Аустријанке, којима је дуго требало да се поврате. Међутим, када су се вратиле својој игри Аустријанке су ређале шансе.

        Најпре је у 25. минуту Сара Задразил након соло-акције промашила тесно гол, али само шест минута касније Никол Била је, после слободног ударца, послала лопту у правцу гола.

        Александра Лазаревић покушала је да спречи улазак лопте у гол, али је у томе била неуспешна те су Аустријанке изједначиле.

        У другом полувремену до 67. минути су обе репрезентације биле изједначене, док аустријска репрезентација није поново појачала темпо. У више наврата су Аустријанке имале шансе, али су имале тешкоће да прођу српски дефанзивни ред.

        Иначе Аустрија је у овом дуелу била јасни фаворит пошто је прошлог септембра у Србији савладала нашу репрезентацију са 4:0.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари