Стојановић: Немам тај лускуз да склоним Мрђу!

НАПАДАЧ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ ДРАГАН МРЂА МОРАЋЕ ДА ВОДИ РАЧУНА

ДА НЕ ДОБИЈЕ КАРТОН У УТОРАК ПРОТИВ РАДНИЧКОГ

Драган Мрђа

        Утакмице уочи „вечитог дербија“ увек су неугодне.

        Не само што играчи, хтели-не хтели, већ помало мисле о ономе што долази, него и због тога што се можда и подсвесно увуче страх од повреде, па и неуспеха.

        На све то, најбољи стрелац Суперлиге Драган Мрђа, играће са три жута картона, што значи да би га јавна опомена преместила на трибине стадиона у Хумској, а екипу оставила без стрелца 15 голова ове сезоне.

        Све то, уз неоспоран квалитет Радничког из Ниша, компликује живот тренеру фудбалера Црвене звезде Славиши Стојановићу. Он је играче звао на тренинг и на Ускрс, а дан пре утакмице 25. кола, најавио је да ће одлуку о томе да ли Нишлије напада са два или једним нападачем донети у понедељак после поподневног тренинга.

        Према сазнањима Монда, Стојановић је близу одлуке да Мрђи придружи Ђорђа Ракића у шпицу напада, у тренутку када је Абиола Дауда недовољно опорављен од повреде, а Филип Касалица суспендован.

        Стојановић, ипак, није желео да открије све карте. Само је признао да у одсуству Дауде нема луксуз да склони и Мрђу са терена.

        „Немам тај луксуз“, слегао је раменима Стојановић.

        „А, и да имам, не знам да ли бих то учинио јер је Мрђа најбољи стрелац лиге. Видећемо да ли ће Ракић почети или ћемо мењати систем. Одлуку ћемо донети после тренинга“.

        Стојановић је најавио да ће Мијаиловића највероватније заменити Љубо Ненадић.

        Тренер Звезде и даље има опцију да игра са петорицом везних играча, као и у Новом Пазару, с тим да би онда вероватно Нејц Печник остао на крилу, а позицију десног бека покрио можда и Мигел Араухо, а можда и опорављени Јован Крнета. Поред Касалице, суспендовани су десни бек Марко Петковић и леви Никола Мијаиловић.

        „Потрефило се тако, али морамо да нађемо решење. Немамо много алтернатива, могу само да кажем да ће играти најспремнији. Не би требало да кукамо...“, рекао је Стојановић и додао:

        „Очекује нас нова тешка утакмица против искусне и дисциплиноване екипе, која прима мало голова. Свесни смо квалитета противника, али знамо и своје квалитете. Имамо циљ и надамо се најбољем“, рекао је Стојановић, а то би била 15. узастопна суперлигашка победа.

        „Раднички има много добрих играча. Стојановић и Крстић су задуђени за креацију, Тришовић има добру леву ногу из слободњака. Штопери су им стамени и јаки, а Пауљевић продоран. Добро су уиграна и искусна екипа“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари