Тадић: Арбитража није разлог нашег пораза

АКО БУДЕМО РАДИЛИ КАО У ДРУГОМ ПОЛУВРЕМЕНУ СА ШВАЈЦАРСКОМ

- НЕ МОЖЕМО ДА ДОБИЈЕМО НИКОГА

  • Љут сам на све, зато што смо пали. Једноставно су нас надтрчали. Победили су нас само на то. То је моје мишљење и зато ми је криво - рекао је српски фудбалер

        Фудбалски репрезентативац Србије Душан Тадић после пораза од Швајцарске (1:2) не тражи алиби у виду судијских одлука или провокација од стране Гранита Џаке и Ђердана Шаћири.

        Упитан да прокоментарише то што су швајцарски фудбалери прославили голове показујући двоглавог орла, алудирајући на Велику Албанију, Душан се држао спорта.

        - То ме не интересује. Требало је да спречимо да до тога не дође. Ово је био озбиљан фудбал, са доста трчања. А без трчања не може да се победи. Изгубили смо неискусно. У првом полувремену смо били добри, имали смо доста контранапада из којих смо могли да угрозимо Швајцарце, али у другом као да смо кренули грлом у јагоде. Очигледно морамо да се бранимо од првог до последњег играча.

        Ни о суђењу Тадић није желео да говори.

        - Не бих ни то коментарисао. Арбитража није разлог нашег пораза.

        Тадић је истакао да му је пораз од Швајцарске најтежи у каријери, јер је наиван.

        - Љут сам на све, зато што смо пали. Једноставно су нас надтрчали. Победили су нас само на то. То је моје мишљење и зато ми је криво. Мислио сам да смо довољно зрели да овакве утакмице знамо да решимо паметно. То нисмо урадили у другом полувремену. Требало је више да се залажемо, оставили смо им превише простора, свака друга лопта је била њихова. Трчали су више и у одбрани и у нападу. То је разлог нашег пораза.

        Међутим, треба што брже заборавити овај пораз, јер Србији следи меч са Бразилом, који ће одлучивати о проласку у осмину финала.

        - Ако се будемо бранили као тим, од нападача до одбрамбених играча, као што је било против Костарике целу утакмицу или прво полувреме вечерас, можемо да добијемо сваког. А ако будемо радили као у другом полувремену са Швајцарском, не можемо да добијемо никога.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари