Тошић: Швајцарци не могу да нас изненаде

ТРИ ЊИХОВА ОСНОВНА КВАЛИТЕТА СУ - ДИСЦИПЛИНА, УПОРНОСТ И СТРПЉИВОСТ, ЧЕКАЋЕ СВОЈУ ШАНСУ…

   Душко Тошић

        ЈЕДНА ненамерна грешка енглеског тв коментатора који је нашег штопера Душка Тошића упорно у мечу са Костариком звао „Диско Сосиџ” (диско кобасица), донела је изгледа додатну дозу ведрог духа у камп репрезентације Србије у Светлогорску.

        Ипак, ових дана је мало коме до шале у табору „орлова”, јер они спремају можда и утакмицу својих каријера против Швајцарске у Калињинграду.

        - Можда ће ово заиста бити утакмица наших каријера, а о Швајцарцима знамо баш све. Не могу нешто посебно да нас изненаде, јер знамо да су три њихова основна квалитета дисциплина, упорност и стрпљивост. Чекаће они своју праву шансу поготово због чињенице да им у неким комбинацијама за осмину финала и реми са Србијом значи много - подсећа Тошић.

        Током првог полувремена меча са Костариком, Душко Тошић је доживео повреду рамена која је деловала као тежа.

        - Раме ме још боли, али бићу спреман за Швајцарску - потврдио је Тошић.

        И онда је на крају и он открио колико је напора уложио против Костарике и колико је времена провео у ваздушним дуелима са ривалом.

        - Кажу ми да сам био више у ваздуху него на земљи, па чак и тада када сам падао на раме. А пријатељима који помињу оно „диско сосиџ” сам поручио да ће тек да виде „летећу кобасицу” - закључио је Тошић кроз широк осмех.

ПОДРШКА ОД ПИКСИЈА

        ЗВАО је Мурињо Матића и једва чека да га види на припремама Манчестер јунајтеда, звао је Хоџсон Миливојевића и поручио му да што дуже остане на Мундијалу, али је и Пикси Стојковић звао Душка Тошића.

        - Дао ми је велику подршку и похвалио наступ на првој утакмици против Костарике. Нисмо причали о дужини мог боравка у Русији - открио је Тошић разговор са својим тренером из кинеског Гвангџоуа.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари