„Делфини” бољи од Американаца у Хејџоуу…

СЛАВИЛИ У ПОСЛЕДЊЕМ МЕЧУ ГРУПНЕ ФАЗЕ СА 10:8 И ОСВОЈИЛИ ПРВО МЕСТО У ГРУПИ

Душко Пијетловић

  • За пласман у полуфинале завршног турнира Светске лиге играће против најслабијег тима Групе А

        Ватерполо репрезентација Србије победила је селекцију САД са 10:8 (4:2, 3:2, 2:2, 1:2) у последњем, трећем колу Групе Б завршног турнира Светске лиге који се игра у кинеском граду Хејџоуу.

        Победом против САД, репрезентација Србије је са максималним учинком заузела прво место у Групи Б и у петак ће за пласман у полуфинале играти против најслабијег тима Групе А, највероватније Јапана.

        Најефикаснији у редовима Србије били су Душко Пијетловић, Страхиња Рашовић, Филип Филиповић и Андрија Прлаиновић са по два постигнута гола, док су Живко Гоцић и Стефан Митровић постигли по један.

        Србија је током целе утакмице имала предност, али је америчка репрезентација у финишу меча успела да се приближи на само гол заостатка (9:8). Коначан резултат поставио је Филиповић два минута пре краја утакмице.

       - Најважнија је победа. Имали смо све време резултат и контролу. Мало смо пали у финишу, али бодови нису измакли - рекао је Стахиња Рашовић, објављено је на сајту Ватерполо савеза Србије.

        Прлаиновић је навео да је утакмица физички била тешка, али и да је критеријум суђења био знатно другачији у односу на сусрет са Бразилом.

        - Американци су напредовали од 2013. када их је преузео Дејан Удовичић, посебно млади играчи. У овом тренутку могу са сваким да играју, па и са нама. Најважнија је победа и да смо се показали када су се приближили на само један гол - рекао је Прлаиновић.

        Ватерполисти Србије бране титулу у Светској лиги.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари