Удовичић: Црна Гора у предности на папиру

ЦРНА ГОРА ЈЕ ОВДЕ ДОШЛА СА НАЈВЕЋИМ ЦИЉЕВИМА, СЈАЈНО ПРИПРЕМЉЕНА И ГЛАДНА ПОБЕДА, ПОД ПРИТИСКОМ СУ, АЛИ МОТИВИСАНИ, КАЖЕ КАПИТЕН СРБИЈЕ

        Ватерполо репрезентативац Србије Филип Филиповић рекао је после победе над Румунијом да је задовољан приступом целе екипе и истакао да на СП у Барселоне следи велика утакмица – дуел са Црном Гором у четвртфиналу такмичења.

        - Задовољан сам приступом целе екипе, примили смо четири гола, хајде овај пети да не рачунам у последњим секундама. То је више него добро у припреми за наредни сусрет, а знамо да нас чека велика утакмица, велики ривал. На Црногорцима је већи притисак, јер су губили од нас утакмице за медаље и сматрам да не би требало ништа да мењамо, знамо како би требало да играмо, али је сигурно да и они имају своје адуте - рекао је Филиповић после меча са Румунима.

        Капитен Вања Удовичић нагласио је да су све утакмице против селекције Црне Горе „емотивне и тешке“ и оценио да су црногорски ватерполисти „на папиру у предности“.

ШЋЕПАНОВИЋ: НАЈТЕЖИ ПРОТИВНИК ЈЕ СРБИЈА

        Црногорци нису дозволили сензацију. Изабраници Ранка Перовића су у осмини финала надиграли Канаду са 12:4 (2:1, 3:0, 3:3, 4:0) и за улазак у полуфинале бориће се са нашом селекцијом.

        - Србија је најтежи могући ривал, али ово је СП и пут до победничког постоља није нимало лак. Ако желимо морамо да побеђујемо најбоље - истакао је голман Црне Горе Милош Шћепановић.

        - Следи четвртфинале и читаве припреме стале су у овај меч. Црна Гора је овде дошла са највећим циљевима, сјајно припремљена и гладна победа. Благи су фаворити, можда баш због тог огромног мотива да освоје медаљу. То им ствара притисак, али и мотив који је тешко контролисати. Ми ћемо да покушамо, у то не сумњајте, али мислим да су они на папиру у предности - упозорио је Удовичић.

        Двоструки стрелац Милош Ћук казао је да је победа над Румунијом „већ заборављена“.

        - Испунили смо договор и захтеве тренера, посебно када је одбрана у питању. сада се окрећемо Црној Гори, Румунија је већ заборављена. Знамо шта нас чека. Са оваквом одбраном можемо да будемо боље расположени, али не терба да заборавимо да је Црна Гора изузетан ривал - поручио је Ћук.

        Никола Рађен, који је против Румуна бриљирао у одбрани, истакао је да Србија у мечу са Црном Гором „нема шта да згуби“.

- У претходним дуелима били смо бољи и на њима је већи притисак. Често смо их побеђивали, а видећемо шта ће да буде овог пута - рекао је Рађен.

        Четвртфинална утакмица првенства света између репрезентација Србије и Црне Горе на програму је у уторак 30. јула од 20.15 сати.

        Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари