Ватерполисти Црвене звезде на корак од сна!

ЦРВЕНО-БЕЛИ ЗАДОВОЉНИ ИГРОМ ПРОТИВ БАРСЕЛОНЕТЕ,

АЛИ ЖЕЛЕ ДА СЕ РЕВАНШИРАЈУ ЈУГУ ЗА ДВА ПОРАЗА

         Још једна победа их дели од титуле шампиона Европе, али до тог тријумфа биће врло тешко доћи. Са друге стране налазиће се дубровачки Југ, екипа која је ове сезоне већ два пута победила тим Дејана Савића.

         Млади стручњак је после победе у полуфиналу Фајнал фора против Барселонете рекао да његови момци неће стати и да ће у суботу увече учинити све да сезону заврше „триплом круном“. 

         „Честитам мојим момцима и дивној публици, био је велики спектакл. Гледаћемо да се ту не задржимо. Имамо велику утакмицу сутра. После историјске дупле круне, желимо да наставимо са успесима“, рекао је Савић.

         „Момци су одиграли феноменалну утакмицу, пре свега у одбрани, јер смо спречили њихов контранапад и добро смо се бранили са играчем мање, мислим да је то пресудило“, казао је тренер. 

         Звезду у финалу чека дубровачки Југ, главни фаворит такмичења, који је ове сезоне два пута побеђивао црвено-беле. 

         „Лига шампиона је почела нашом утакмицом, а тако ће се и завршити, надам се само да ће сада бити у нашу корист“, рекао је Савић. 

         Капитен Звезде Андрија Прлаиновић казао је да је тим имао огромну жељу и да није могао да изгуби у оваквој атмосфери. 

         „Имало смо огромну жељу. У почетку смо били мало у грчу, али ова екипа воли да игра пред много гледалаца. Уживамо у оваквој атмосфери и вечерас нисмо могли да изгубимо. Екипа је дала све од себе. Било је грешака, али је победа чиста као суза“, рекао је Прлаиновић. 

         Капитен Београђана није много говорио о финалу. 

         „Сутра ћемо да дамо максимум, као и увек, и борићемо се. Југ је велика екипа, али није непобедива“, рекао је Прлаиновић.

         Душко Пијетловић изјавио је данас да је његов тим доказао да је бољи од шпанске Барселонете и да ће у финалу завршног турнира Лиге шампиона у Београду пружити све од себе да победи. 

         „Мислим да смо показали да смо бољи тим од њих. Ми смо пре свега својим мотивом направили разлику. Против Југа ће сутра можда бити трећа срећа, пошто су нас ове сезоне два пута побеђивали. Они су данас против Партизана показали колико могу, а будите сигурни да су то урадили са 50 одсто снаге“, додао је, међутим, Пијетловић. 

         Борис Вапенски је казао да тим може да буде задовољан убедљивом победом, али не и игром у појединим тренуцима. 

         „Очекивано тешка утакмица, која је била неизвесна до краја. Можемо бити задовољни победом, али не и игром у неким тренуцима, када смо пали и дозволили да нас притисну. Сутра не смемо да допустимо те падове, пошто смо од њих (Југа) два пута губили ове сезоне“, рекао је Вапенски. 

         Искусни Никола Рађен казао је да ће психички умор можда имати утицаја сутра. 

         „Водила се велика борба. Најбитније је да смо изборили то финале које смо толико прижељкивали целе сезоне. Психички смо се доста истрошили у овом мечу и за сутра ћемо морати да се освежимо да бисмо дошли до победе“, рекао је Рађен. 

         Тренер Барселонете Сантјаго Фернандес казао је да је Звезда показала квалитет, као и да је публика имала утицај на исход меча. 

         „Звезда је показала да је доминантна и да поседује много већи индивидуални квалитет од нас. Стекли су предност на почетку и до краја су је одржавали својим квалитетом. Контролисали су утакмицу све време. Атмосфера на Бањици је фантастична. Ми ово у Шпанији немамо и они су им били играч више у базену“, рекао је Фернандес.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари