Божовић званично још две године у Звезди…

НАДАМ СЕ ДА ЋЕМО НАПРАВИТИ ЕВРОПСКИ УСПЕХ, ШТО СВИ ЖЕЛЕ,

РЕКАО НОВИНАРИМА У БЕОГРАДУ

Миодраг Божовић

        Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић продужио је данас уговор с клубом за две године, после чега су и он и генерални директор рекли да ће екипа бити боља и следеће сезоне.

        „Иако сам имао неке дилеме, после онога на утакмици са Олимпијакосом... Делије су рекле своје и шта сам ја могао да урадим после тога? Да идем? Немојте да се плашите што је уговор на две године. Тренер иде када нема резултата, али надам се да ћемо се дружити још две године. Надам се да ћемо направити европски успех, што сви желе“, рекао је Божовић новинарима у Београду.

        Звезда и Олимпијакос одиграли су у недељу пријатељски меч, а организовани навијачи црвено-белих скандирали су тренеру шампиона Србије и истакли транспарент у коме су га позвали да остане.

        „Сигурно ћемо урадити све што је у нашој моћи да обрадујемо овај народ. И ако не дође до тога, морамо да учинимо све за дуплу круну и да Звезда поново доминира. Морам да се захвалим навијачима. Оно је био најлепши догађај у мом животу осим кад су ми се рађала деца. То је моја велика обавеза према њима и свима у клубу и надам се да ћу оправдати очекивања“, рекао је Божовић. Нови-стари тренер рекао је да се са генералним директором Звезданом Терзићем и управом договорио око останка.

        „Сложили смо се да ја треба да останем. Питање је било само да ли ћемо моћи да се појачамо и шта можемо да учинимо да будемо још бољи, да направимо још бољу екипу и играмо још боље...Надам се да ћемо се појачати на време за Европу. Радимо све што је у нашој моћи да то направимо и да ћемо успети да направимо добар резултат“, рекао је Божовић.

        Тренер је одговарајући на новинарско питање рекао да није добијао много понуда из иностранства и да је финансијски задовољан у Звезди.

        „Ја сам за многе понуде чуо само из медија. Нисам ја одбио много понуда. Друго, у Звезди не радим џабе и то је чињеница. Не могу ја да се жалим са финансијске стране“, рекао је Божовић.

        Терзић је при потписивању уговора рекао да је Божовић „најбољи тренер на овим просторима“, „изузетни човек, врхунски професионалац и звездаш“.

        „Није почело бајно, али и тада смо знали да смо на правом путу. Веровали смо у Грофа у његов стручни штаб и играче. Стрпљење се исплатило, победник је само Звезда. Освојена је титула на супериоран, доминантан начин. Као никада пре од када се игра фудбал на овим просторима. Зато је овај потпис само један логичан корак на том путу“, рекао је Божовић.

        Директор Звезде казао је да су преговори били „брзи и лагани“ и да су се сви бавили припремама за нову сезону и европска такмичења.

        „Нећемо да дајемо велика обећања. Једино што можемо да обећамо да ћемо максимално професионално и одговорно вршити своје функције“, рекао је Терзић.

        Он је казао да је ситуација у Звезди сада у много бољој финансијској ситуацији него прошле године.

        „Скинули смо омчу са врата око UEFA и лиценце, али далеко од тога да смо решили све проблеме. То вам даје за право да се надате бољим резултатима. Јуче смо имали Управни одбор где сам предложио све жеље Божовића. УО је то једногласно прихватио. Наћи ћемо средства за реализацију тог пројекта. Сигурно ћемо бити бољи, сигурно неће нико отићи пре завршетка квалификација за Лигу шампиона“, рекао је Терзић.

        Он је истакао да ће Звезда имати новца за појачања.

        „На путу смо да доведемо квалитетна решења. Лимитирани смо са четири странца у домаћем првенству и двојицом са простора бивше СФРЈ. Довешћемо три квалитетна појачања, много квалитетнија и скупља него што су била у претходном периоду. Свесни смо да морамо да уложимо средства. Приоритет је да до 13. јуна завршимо највећи део зацртаног у прелазном року“, рекао је Терзић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари