Ле Талек и Бабунски представљени медијима

УГОВОРИ НА ПО ДВЕ И ПО ГОДИНЕ, УСКОРО НА СТАДИОНУ РАЈКО МИТИЋ

И ПОСЛЕДЊЕ, ТРЕЋЕ ПОЈАЧАЊЕ

Бабунски и Ле Талек

        Дефанзивни везни фудбалер Дамијен Ле Талек и офанзивни играч средине терена Давид Бабунски нова су „четворка“ и „осамнаестица“ Црвене звезде.

        Француз и Македонац у суботу су представљени медијима на стадиону Рајко Митић и том приликом истакли су да са црвено-белима желе титулу првака Србије и пласман у групну фазу Лиге шампиона.

        „Срећан сам што сам у Звезди. Знам да је то велики клуб, што се и може осетити на сваком кораку. Надам се да ћу оправдати очекивања и помоћи клубу да се пласира у Лигу шампиона“, истакао је Ле Талек, који је стигао из руске Мордовије у којој је прошле сезоне сарађивао са Мичелом Доналдом.

        „Разговарао сам са Мичелом неколико пута, рекао ми је да је Звезда велики клуб и да је тим сјајан и да има велике шансе у Европи наредне сезоне“.

        Француз је током боравка у Русији имао прилику да чује и за свог новог тренера, Миодрага Божовића.

        „Играо сам против Ростова, али не познајем га лично. Једном смо разговарали преко телефона, а Мичел ми је испричао само лепе ствари о њему“.

        Ле Талек има 25 година, а Бабунски, који је стигао из Барселоне 21.

        Млади македонски везиста од своје 12 године био је члан славне Барселоне, међутим, није успео да се пробије до првог тима. Играо је за Б екипу, али је одлучио да раскине уговор и окуша се на прволигашкој сцени.

        „Мислим да ћу у Звезди имати много боље услове него у Барселони Б и верујем да нећу имати проблем да се брзо прилагодим. Нисам знао много о фудбалу у Србији, осим да овде играју одлични млади играчи, који су прваци света, као и то да су навијачи Црвене звезде сјајни. Даћу све од себе да донесем звездашима много радости и да заједно славимо титулу и улазак у Лигу шампиона“, поручио је Бабунски током представљања.

        Његов млађи брат, Дориан, члан је Реал Мадрида. Он је, такође, прошао кроз млађе категорије славног клуба, али је још далеко од А тима. О његовом потенцијалном доласку у Звезду, наредног лета, такође је било речи.

        „Не знам за брата“, није желео Давид да шири тему, а убацио се и спортски директор црвено-белих Блажо Раосављевић:

        „За почетак је доста један“, нашалио се и скренуо пажњу медија на себе.

        Уследило је питање о Едсону да Силви, бразилском штоперу који се очекује у Београду.

        „Он ће доћи у наредних неколико дана и то је то што се тиче долазака. Када су у питању одласци играча, биће их још“, поручио је Раосављевић и потврдио да Идан Веред није у првом плану тренера Миодрага Божовића, односно да у недељу неће путовати са екипом на други део зимских припрема, који ће се обавити на Кипру.

        Подсетимо, ове зиме Звезду су од првотимаца напустили Мамаду Мбођ (Жалгирис), Бруно Матос (Нови Пазар, позајмица) и Лука Јовић (Бенфика), а пред одласком је и Вукашин Јовановић (Бордо или Зенит).

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари