Хоће ли бар Клечка пробити колективни имунитет Шиптара?

Зликовац са посланичким мандатом Фатмир Лимај у кућном притвору

  • Оптужница за злочине почињене у логору Клечка у близини Липљана, у централном делу Косова, током 1999. године подигнута је и против Неџмија Краснићија, Насера Краснићија, Насера Шаље, Сабита Шаље, Рефкија Мазрекуа, Арбена Краснићија, Шабана Шаље, Бехљуљ Лимаја и Бесима Шкурдаја
  • Лимај претходно пред Хашким трибуналом ослобођен за злочине почињене у логору Лапушник код Глоговца

      ПРИШТИНА - Претпретресни судија Еулекса у Окружном суду у Приштини, на захтев тужиоца, одредио је Фатмиру Лимају кућни притвор од месец дана и привремено одузимање путних исправа, наводи Еулекс у саопштењу достављеном ФоНету.

      У саопштењу се наводи да се Лимај појавио на саслушању после одлуке Уставног суда Косова да му укине посланички имунитет.

      Претходно је било објављено да је Окружни суд у Приштини Лимају одредио је 30 дана притвора.

      Специјални тужилац Еулекса Маурицио Салустро поднео је оптужницу против десет косовских Албанаца, које предводи Фатмир Лимај пре више месеци, али он није ухапшен јер се позвао на посланички имунитет. Остали оптужени се већ налазе у притвору.

      Оптужница за злочине почињене у логору Клечка у близини Липљана, у централном делу Косова, током 1999. године подигнута је и против Неџмија Краснићија, Насера Краснићија, Насера Шаље, Сабита Шаље, Рефкија Мазрекуа, Арбена Краснићија, Шабана Шаље, Бехљуљ Лимаја и Бесима Шкурдаја.

      Лимај је подизањем ове оптужнице други пут оптужен за ратни злочин пошто је претходно пред Хашким трибуналом одговарао и ослобођен за злочине почињене у логору Лапушник код Глоговца.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари