МЕДВЕДЕВ: Отпустити сваког чиновника који не уме са компјутером и интернетом

ДВЕ ЗНАЧАЈНЕ ИЗЈАВЕ РУСКОГ ПРЕДСЕДНИКА

  • Долази време дигиталне демократије. Верујем да ће масовна доступност дигиталног простора и нама у Русији кроз 20-30 година омогућити директно гласање и на председничким и на парламентарним изборима. Верујем да ће у то време сваки појединац имати свој дигитални кључ или неки код који ће омогућити и учинити регуларним таква гласања

        РУСКИ председник Дмитриј Медведев изјавио је да сви државни службеници морају знати да се служе и компјутером и интернетом, а да треба да буде отпуштен свако ко то већ не уме или не искористи прилику да то научи.

        „Сматрам да у данашње време напросто није употребљив државни службеник који не уме ни са компјутером ни са интернетом. Такав вишe не може професионално ни да функционише ни да се усавршава, а то значи да држави и није потребан“.

        Шта све Медведев везује за интернет, сведочи и његова прогноза и уверење да ће кроз 20-30 година бити сасвим нормално да се на изборима и референдумима гласа преко интернета.

        „Верујем да ће у то време сваки појединац имати свој дигитални кључ или неки код који ће омогућити и учинити регуларним таква гласања. То би омогућило да савремена друштва својим грађанима омогуће непосредно учешће у управљању државом. Иако то може многим изгледати превише фантастично, мени се то чини сасвим нормалним“, нагласио је Медведев. Па поентирао:

        „Долази време дигиталне демократије. Верујем да ће масовна доступност дигиталног простора и нама у Русији омогућити директно гласање и на председничким и на парламентарним изборима. То ће бити нарочито драгоцено приликом одржавања референдума. Једини озбиљан проблем који тражи поуздано и јефтино решење јесте: како верификовати и учинити регуларним сваки глас“.      

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари