КОНУЗИН: Русија спремна за додатну финансијску помоћ Србији

АМБАСАДОР РФ У БЕОГРАДУ ИНИЦИРАО ДА СРПСКИ

И РУСКИ ЖЕЛЕЗНИЧАРИ „СТРАТЕШКИ НАСТУПЕ У РЕГИОНУ“

  • О томе се већ воде разговори. Наравно, прво треба да чујемо потребе Србије, а онда да заједнички дефинишемо могућности за решавање тих проблема, нагласио је Конузин и  изразио очекивање да ће конкретних резултата бити „врло брзо“

        РУСИЈА није само (уз Кину) једина велика сила која штити границе и суверенитет Србије.

        Русија је једина која је спремна да Србији - наравно, не под условима ММФ - пружи и финансијску руку помоћи.

        Ово је поново потврдио амбасадор РФ у Београду Александар Конузин. Он је на састанку поводом реализације руског кредита за железницу рекао да Србија може - поред кредита од 800 милиона долара намењених српској железници -рачунати и на додатну финансијску помоћ Москве.

        „О томе се већ воде разговори. Наравно, прво треба да чујемо потребе Србије, а онда да заједнички дефинишемо могућности за решавање тих проблема”, нагласио је Конузин и  изразио очекивање да ће конкретних резултата бити „врло брзо“.

        Конузин је, заједно са министром саобраћаја Милутином Мркоњићем, присуствовао сусрету представника српских и руских железница на којем је најављено да ће први радови на изградњи другог колосека пруге Београд - Панчево, који ће се финансирати руским кредитом, почети већ најесен.

        Извођачки уговори за реализацију железничких пројеката биће потписани до краја године.

        Мркоњић је прихватио предлог Конузина да српски и руски железничари „стратешки наступе у региону“ и најавио да ће за то бити издвојена одређена средства из буџета његовог министарства.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари