Брнабић: Избегли смо репутационе ризике поводом неувођења санкција Русији

ГОВОРИЛА НА ПРЕЗЕНТАЦИЈИ „БЕЛЕ КЊИГЕ“ САВЕТА СТРАНИХ ИНВЕСТИТОРА У СРБИЈИ

* Нагласила да је примена постојећих споразума једино што траже Срби са Ким

* „Сада имамо више инвестиција него у 2021. години, која је била рекордна. Изборили смо се за то да нам репутациони ризик не буде препрека за привлачење инвестиција

_____________________________________________________

         ПРЕМИЈЕР Србије Ана Брбабић изјавила је данас да је примена постојећих споразума једино што желе Срби са Косва и Метохије, те истакла да је Београд у разговорима са Приштином у Бриселу показао колико је дубоко посвећен миру, стабилности и компромису.

       Брнабићева каже да Срби са Косова и Метохије инсистирају на пуној владавини права, те да их је председник Србије Александар Вучић на синоћњем састанку још једном замолио да не наседају на провокације.

       - Стабилност и мир су једино што може да обезбеди простор за просперитет на западном Балкану. Тешко је то одржати, али смо до сада успевали - рекла је Брнабићева на презентацији "Беле књиге" Савета страних инвеститора у Србији.

       Говорећи о страним инвестицијама и ризицима за репутациони рејтинг Србије након избијања рата у Украјини и одлуке Београда да не уводи санкције Москви, Брнабићева је навела да је било проблема, али да су решени.

       - Спремили смо документ, који објашњава позицију Србије и послали га свима. Мислим да је тај документ био довољно јасан, па немамо одустајања од инвестиција. Напротив, сада имамо више инвестиција него у 2021. години, која је била рекордна. Изборили смо се за то да нам репутациони ризик не буде препрека за привлачење инвестиција - нагласила је Брнабићева.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари