Дачић: Најизазовнија борба за Србију је очување територијалног интегритета – питање КиМ

МИНИСТАР СПОЉНИХ ПОСЛОВА СРБИЈЕ НАСТУПИО НА МИНИСТАРСКОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ФРАНКОФОНИЈЕ

* „Од свих наших борби, најизазовнија је она усмерена ка очувању нашег суверенитета и територијалног интегритета, то јест, решавању питања Косова и Метохије. Србија тиме истовремено стаје у одбрану универзалних принципа међународног права

* „Француски језик се учи у 360 основних, 187 средњих и пет школа за образовање ученика са сметњама у развоју. Ипак, наша историјска приврженост француском језику и језичкој разноврсности нас подстиче да тежимо још бољим резултатима, кроз налажење адекватних начина за приоритизацију француског језика на свим нивоима образовања

___________________________________________________________

         МИНИСТАР спољних послова Ивица Дачић је у обраћању на Министарској конференцији Франкофоније у Тунису истакао да је Србија посвећена мирном решавању свих криза и сукоба у франкофоном свету, а да је најизазовнија борба Србије усмерена ка очувању свог суверенитета и територијалног интегритета, односно решавању питања Косова и Метохије.

       Он је напоменуо и да присуство Србије на конференцији, на којој тзв. Косово учествује у својству посматрача, ни на који начин не прејудицира признање једнострано проглашене независности нити има икаквог утицаја на њено доследно поштовање Резолуције 1244 СБ УН.

       - Напротив, данашње учешће Србије, упркос овој отежавајућој околности која задире дубоко у наше виталне интересе, заправо показује огроман значај који посвећујемо сарадњи са Међународном организацијом Франкофоније - истакао је министар спољних послова.

       Он је рекао да Србија у залагању за мирно решавање спорова подржава Повељу УН и да у том погледу има посебан сензибилитет.

       - Француски језик се учи у 360 основних, 187 средњих и пет школа за образовање ученика са сметњама у развоју. Ипак, наша историјска приврженост француском језику и језичкој разноврсности нас подстиче да тежимо још бољим резултатима, кроз налажење адекватних начина за приоритизацију француског језика на свим нивоима образовања - рекао је Дачић.

       (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари