Конференција Бесмртни пук први пут ван граница Русије – 25. септембра у Београду

О ЊЕНОЈ ПРИПРЕМИ РАЗГОВАРАЛИ МИНИСТАР ЂОРЂЕВИЋ И АМБАСАДОР РФ БОЦАН-ХАРЧЕНКО

* Међународна конференција Бесмртни Пук, окупиће све координаторе тог Пука из целог света и велики број високих званица из Русије

_______________________________________________________________

        МИНИСТАР за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се данас са амбасадором Русије Александром Боцан Харченком.

        Разговарали су о организацији предстојеће међународне конференције Бесмртни пук, саопштено је из ресорног министарства.

        Та манифестација ће се, на иницијативу Министарства и извршног одбора Бесмртног Пука у Русији, одржати 25. септембра први пут ван граница Руске Федерације - у Београду.

        Међународна конференција Бесмртни Пук, окупиће све координаторе тог Пука из целог света и велики број високих званица из Русије, наводи се у саопштењу.

        Ђорђевић је рекао да ће ова конференција још једном потврдити снажне и пријатељске односе који постоје између две земље, који су данас на највишем могућем нивоу.

        Он је истакао посебно задовољство што је од ове године манифестација Бесмртни пук, захваљујући иницијативи Министарства, постала догађај од државне важности, наводи се у саопштењу.

        Амбасадор Боцан Харченко захвалио је министру Ђорђевићу на досадашњем великом залагању за унапређење односа Србије и Русије и истакао да је међународна конференције Бесмртни пук јако добра замисао и да је треба организовати на најбољи могући начин.

        Он је рекао да Србија у томе може да рачуна на подршку амбасаде, али и њега лично као и да је посебно почаствован што ће се ова међународна конференција први пут организовати управо у Београду.

        Руководилац Извршног одбора Бесмртног Пука Артјом Хуторској и међународни координатор Сергеј Глушченко захвалили су Ђорђевићу и предложили да се у оквиру конференције организује и изложба која ће бити увод у конференцију, а која би била доступна свим грађанима Србије.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари