Конузин показао и Бриселу и Приштини да је КиМ у надлежности руског амбасадора у Србији

«Хуманитарна криза» на Јарињу се полако усијава

  • Конвој са хуманитарном помоћи Русије преноћиће на Јарињу
  • Чим су сазнали да ће Конузин са сарадницима бити на прелазу већ у седам ујутро, председници спрских општина су се договорили да и они такође поране
  • Браниоци барикада су толико охрабрени близином руског конвоја да су – кад су еулексовци кренули у помоћ својима на Јарињу - у Звечану блокирали њихов конвој од 11 блиндираних возила

         РУСКИ хуманитарни конвој преноћиће испред административног прелаза Јариње.

         Пријатељи «демократске Србије» из Брисела спречавају њен пролаз, али званична Москва подржава свог амбасадора у Србији Александра Конузина који је одбио све три уцене – и да конвој прати полиција Еулекса, и да усмери колону на прелаз Мердаре под шиптарском контролом и да га врати назад.

         «Хуманитарна криза» се дакле полако усијава. А заправо је онај снег из познате изреке јер су бриселске и приштинске зверке на њему већ показле своје трагове.

         Питер Фејт је, рецимо, изговорио више него индикативну реченицу: Косово је независна држава, шта руски амбасадор у Србији има да тражи на Косову?

         Лажни међународни цивилни представник у Приштини прерачунао се само у једном: побркао је Бориса Тадића и Борка Стефановића са руским амбасадором! Њима подвикне да је Косово друга држава и сусед Србије и – они одмах почну да мрмљају нешто у стилу: у реду, у реду, али никад нећемо признати... А званична Москва истински – много тврђе и «српскије» него званична Србија – не признаје Косово, па је за Русију и КиМ у власти њеног амбасадора у Београду.

         Чим су сазнали да ће Конузин са сарадницима бити на Јарињу већ у седам ујутро, председници спрских општина су се договорили да и они такође поране.

         Браниоци барикада су, у њајмању руку, охрабрени близином руског конвоја, без обзира што једина два «камаза» која су прошла Јариње такође стоје (само педесетак метара «са друге стране») јер чекају преостала 22 камиона.

         Толико охрабрени да су – кад су еулексовци кренули у помоћ својима на Јарињу - у Звечану блокирали њихов конвој од 11 блиндираних возила. Та возила су дошла из правца Јагњенице, али су враћена назад.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари