„Аркан је за ове Аркане био мало дете, а ови су углавном потпредседници ДС”

ВУЧИЋ НАЈАВИО ИЗБОРНО УДРУЖИВАЊЕ

СА ПУПС И МАЂАРИМА

  • Озбиљне сондаже, према Вучићевим речима, показују да странке стоје овако: СНС 36,5, ДС 26,3, ЛДП 6,4, СРС 6,2, ДСС 5,9, СПС 5,2 одсто
  • Осврћући се на нападе «појединих медија и лажних аналитичара» на Томислава Николића због посете у Новом Пазару и разговор са Муамером Зукорлићем, Вучић је свог страначког лидера назвао «шефом опозиције»
  • Вучић Чедомира Јовановића прво иронично назвао «једном интелектуалном громадом» па „подрепашем“ који служи за то да има Београд-пут и да може торбицу да однесе коју ће да му напуне
  • Страшно се уплашим, рекао је заменик председника СНС, сваки пут кад неко напише: ено га - нови Аркан је овај или онај. Имамо ми Аркана колико хоћете. Имају пара 50.000 пута више него Аркан и углавном су потпредседници ДС-а и њихови помагачи. Аркан је био мало дете за њих»

        ВЛАДА je најодговорнија – оценио је заменик председника СНС  Александар Вучић - за даљи пад животног стандарада грађана Републике Србије и за даље урушавање економске позиције Србије у свету јер смо за само годину дана пали за 12 места  по условима  пословања.

        Бестидна је чињеница, нагласио је Вучић, да власт и њен председник не мисле да поднесу оставку, а морали би јер су повећали задужење за 5,7 милијарди евра  само у последње три године Укупан јавни дуг је 2008. био 8,7 милијарди евра, а данас је 14 милијарди евра и то показује колико неспособност Владе.

        Према његовим речима, Србија има најнижу просечну плату у региону, а за то су главни кривци - ДС, СПС и Г17+. Словенија има 986 евра, Хрватска 720, Црна Гора 475 евра по глави становника, Босна и Херцеговина 409, а Србија 383.

        Заменик лидера напредњака је на конференцији за медије рекао да се слатко насмејао када сам чуо да «демократе причају да постоји некакво истраживање у којем су они близу нас». То , како је подвукао, можда бити по истраживању Мима медиа или Нина медиа какво је било објављено у Пресу по налогу Драгана Ђиласа.

      СА ДСС ЗАСАД НИШТА

        А у озбиљним истраживањима, истакао је Вучић, ствари изгледају овако: СНС 36,5, ДС 26,3, ЛДП 6,4, СРС 6,2, ДСС 5,9, СПС 5,2. Међутим СПС има врло снажне коалиционе партнере, ато су ПУПС са 2,1 и Јединствена Србија са 1,7. По подацима које је изнео, УРС тренутно имају само 3,1 одсто, а сви остали су премали.

        Осврћући се на нападе «појединих медија и лажних аналитичара» на Томислава Николића због посете у Новом Пазару и разговор са Муамером Зукорлићем, Вучић је свог страначког лидера назвао «шефом опозиције».

        Вучић је, иронишући, Чедомира Јовановића прво назвао «једном интелектуалном громадом» па „подрепашем“ који служи за то да има Београд-пут и да може торбицу да однесе коју ће да му напуне. Додао је, у истом тону, да Јовановић «ничему другом не служи», док СНС жели промене «не због фотеља нити због Београд-пута».

        Он је открио да ће напредњаци у предизборном периоду сарађивати «са многима». Прецизирао је да су спремни да сарађују «са припадницима странака мањина, посебно са странком Савеза војвођанских Мађара».

        Упитан да ли је могућа коалиција СНС-ДСС, Вучић је рекао: «Ми имамо коректан однос, нисмо разговарали о изборним савезима. У опозицији смо и једни и други, желимо изборе и једни и други, желимо борбу против режима. То је све што могу да вам кажем.»

        Вучић је искључио могућност удруживања СНС са странком Расима Љајића, Јединственом Србијом и УРС. Али, зато је у доста отвореној форми наговестио «брак» са ПУПС.

      О ВЕСЕЛИНОВИЋУ И МИЉКОВИЋУ

        Други човек СНС је демантовао да је рекао да ће у затвор отићи ће  у затвор и Борислав Стефановић и Горан Богдановић «ако оде Звонко Веселиновић». При том је рекао и ово:

        „Не на такав начин. Рекао сам да се поводом Звонка Веселиновића претерује и да је у питању покушај криминализације севера и свих Срба и свега другог. Рекао сам само да знам одређене податке и одређене ствари после којих би у истој ситуацији била и њих двојица.»

        На додатно питање - да ли сте изјавили да онолико путева колико изгради Звонко Веселиновић не могу да поруше или блокирају – Вучић је узвратио: «Било је приче о томе колико је путева изградила држава, па сам рекао да су ангажовали овог криминалца из Београда, овог Ђиласовог тајкуна Бранка             Миљковића, а да тај није завршио путеве него воли да узима овде. То је пљачкаш један најобичнији иако је био ангажован од стране државе доле, па су после тога користили управо машине тог господина Веселиновића. Јер, господин Веселиновић није жалио за својим машинама као што Бранко Миљковић жали за сваком гумом својом и воли више да узима паре овде у Београду, па је највећи део својих машина повукао са Косова.»

        Ова део конференције за медије, Вучић је закључио речима: „Интересантно је да говоре да је господин Веселиновић криминалац, а не и господин Миљковић. Веселиновић је ситна риба, он је ништа у односу на криминалца таквих размера какав је Бранко Миљковић. То је овај што тобоже гради све по Београду... Иначе, страшно се уплашим сваки пут кад неко напише: ено га - нови Аркан је овај или онај. Имамо ми Аркана колико хоћете. Имају пара 50.000 пута више него Аркан и углавном су потпредседници ДС-а и њихови помагачи. Аркан је био мало дете за њих».  

 


Слични садржаји

Коментари