Незаконито је свако даље задуживање Србије

 СНС УПОЗОРИЛА ТАДИЋА И ЦВЕТКОВИЋА

  • Вртоглаво задуживање Србији одузима будућност и они који у томе учествују сносиће политичку, моралну и сваку другу одговорност – изјавио у име напредњака Марко Ђурић

        НАПРЕДЊАЦИ да ће свако даље задуживање Србије сматрати незаконитим!

        Овакву позицију СНС огласио је Марко Ђурић који је рекао:

       - СНС упозоравa Владу да је свако даље задуживање Србије и грађана Србије незаконито и да ће сви они који учествују у нелегитимном и неоправданом задуживању Србије сносити политичку, моралну и сваку другу одговорност. Вртоглаво задуживање Србије данас представља одузимање Србији будућности. Сведоци смо чињенице да је чак и гувернер Народне банке јавно саопштио да је ниво задужености наше земље превазишао оно што је законско ограничење. Такође смо сведоци чињенице да је велика количина новца који је Србија позајмила протраћена на потрошњу, на дневне трошкове, да ништа није отишло у инвестиције, да ништа није отишло у изградњу инфраструктуре од онога што је требало да оде.

        Ђурић је указао да је највећи део новца искоришћен на оно што је дневна потрошња и, што је најгоре од свега, велики део тог новца се одлио и «у злоупотребе у јавним набавкама». Стога СНС, додао је, енергично протестује против неодговорног задуживања које је најгора могућа услуге коју власт може да учини грађанима Србије у овом тренутку. Уместо тога, било би далеко боље да власт реално почне да сагледава стање у нашој економији, да почне да предузима конкретне мере за помоћ најугроженијим секторима наше привреде, а тако нешто не видимо да је ова Влада спремна да учини.

        Српска напредна странка, поновио је Ђурић, сматра да су Влада и државни врх најодговорнији због чињеницe да је у Србији достигнут ниво злоупотреба у јавним набавкама од више од милијарду евра годишње. Није могуће на други начин сем недостатком политичке воље објаснити чињеницу да Србија данас има највећу стопу злоупотреба у јавним набавкама у региону, а врло вероватно ове године и у Европи.

 


Слични садржаји

Коментари