Слаби магнетизам коалиције јер виде да све ово води потпуном распаду

ЈОВАНОВИЋ НАЗВАО ТАДИЋА

НАЈВЕЋИМ КРИВЦЕМ ЗА СТАЊЕ У ЗЕМЉИ

  • Данас живимо у Србији која је неспособна да се модернизује, готово смо уништили сами себе и готово све око нас и за све нам је крив Милошевић – оценио Јовановић
  • Пoвoдом геј параде, лидер ЛДП рекао: Није требало да полицајци штите људска права, већ представници земље, председник, премијер, патријарх, ректор

        БЕОГРАД,  (ФоНет) - Председник Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић изјавио је да су свакодневни политички инциденти представника власти последица нервозе, јер слаби магнетизам коалиције.

        "Свакодневни политички инциденти су последица нервозе, јер слаби магнетизам коалиције, јер виде да све ово води потпуном распаду", рекао је Јовановић за Б92.

        Он је јавне наступе потпредседника Владе Ивице Дачића назвао "мало морген" приступом политици, који су обесхрабрујући и скупо коштају Србију.

        Јовановић је истакао да је данас више забринут због лоше ситуације у земљи него 5. октобра 2000. када је поражена политика Слободана Милошевића.

        "Данас живимо у Србији која је неспособна да се модернизује, готово смо уништили сами себе и готово све око нас и за све нам је крив Милошевић", додао је он.

        Лидер ЛДП је оценио да је за лошу ситуацију у земљи и политику двоструких аршина најодговорнији председник Србије Борис Тадић, који је, како је рекао, централна фигура коју сви несебично подржавају три године.

        Јовановић сматра да држава не може да утиче на екстремисте на северу Косова и да нема храбрости да то каже.

        Он је навео да су се екстермисти појавили на барикадама код Јариња 27. септембра пре него што је Кфор пуцао на грађане и да је о томе требало обавестити јавност.

        "Инсистирамо да се односи Београда и Приштине регулишу на основу Ахтисаријевог плана", истакао је он.

        Говорећи о отказивању Параде поноса, Јовановић је оценио да је речено много погрешних ствари.

        "Данас је Србија талац немоћи друштва, лицемерства и подмуклости политике. Није требало да полицајци штите људска права, већ представници земље, председник, премијер, патријарх, ректор", рекао је лидер ЛДП.

 

 


Слични садржаји

Коментари