Поповић и Борисов: Производња Спутњика В у Србији – потврда најбоље сарадње две земље

«ПОТВРДА ЈЕ И БИЛСКОСТИ И ВИСОКОГ СТЕПЕНА ПОВЕРЕЊА ИЗМЕЂУ ДРЖАВНИХ РУКОВОДСТАВА»

       КОПРЕДСЕДНИЦИ српско-руског Међувладиног комитета, министар у Влади Србије Ненад Поповић и вицепремијер руске Владе Јуриј Борисов, одржали су састанак на којем су истакли да ће данас у поподневним часовима бити свечано означен почетак  производње вакцине Спутњик В на Институт Торлак и да је то потврда најбоље сарадње између Србије и Русије.

       ”То је потврда најбоље политичке, економске и научно-технолошке сарадње између наше две земље, али и потврда блискости и високог степена узајамног поверења између наших државних руководстава”, рекао је Поповић.

       Он је истакао да је производња вакцине Спутњик В у Институту Торлак резултат договора председника Александра Вучића и Владимира Путина, који диктирају висок темпо развоја билатералних односа између две земље у свим областима.

       «За само пет месеци, од када је означен почетак рада на успостављању производње руске вакцине у Србији, тај задатак који смо добили од наших председника је испуњен. Србија ће постати прва земља у Европи која ће производити вакцину Спутњик В на својој територији. Сада ћемо бити још спремнији да заштитимо здравље и животе наших грађана, али и да помогнемо нашим партнерима у окружењу и Европи којима је вакцина преко потребна”, рекао је Поповић.

       Заменик председника Владе Руске Федерације, Јуриј Борисов, изразио је задовољство због почетка прозводње руске вакцине у Србији. Он је истакао да је то велики корак за Србију, који гарантује очување безбедности и дугорочну заштиту становништва од корона вируса.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари